Palačinke polnjene s cimetom in arašidovim maslom

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

Gre za korejsko sladico, ki je res nekaj posebnega. V bistvu nekaj med palačinko in krofom z omamno dobrim nadevom. Pri sami izdelavi je malce packarije, ampak se splača, ker je okus na koncu božanski. 

SESTAVINE:

Testo:
*1 zavitek kvasa v prahu (7 g)
*3/4 skodelice mlačne vode
*1 ¼ skodelice bio pšenične bele moke 
*1/2 skodelice riževe moke
*2 žlici eritritola
*ščepec himalajske soli 

Polnilo:
*4 žlice kokosovega sladkorja
*1/2 čajne žličke cimeta
*1 žlica sezamovih semen
*1 žlica medu
*4 žlice arašidovega masla

Kokosovo ali bio sončnično olje za peko.

OPIS POSTOPKA: 

1. Testo: Kvas zmešajte z mlačno vodo in pustite stati 5 minut. Nato mešanico vlijemo v posodo v kateri smo predhodno zmešali pšenično in riževo moko, eritritol in sol. Zamesite. Testo je zelo lepljivo, zato je priporočljivo uporabiti aparat za mešanje testa, če ga imate. Dodamo še 1 žlico olja in  znova pregnetemo oz. zmešamo. Posod v kateri je testo pokrijemo s plastično folijo in ga pustimo počivati 30 minut. 

2. Polnilo: vse sestavine zmešamo skupaj v mikserju. Po potrebi dodamo malce vode. Masa je zelo lepljiva in gosta. 

3. Testo razdelimo na 4 do 6 delov. Iz vsakega dela oblikujemo kroglico in nato v sredino nje dodamo žlico polnila in nato spet oblikujemo kroglico, ki ima polnilo v sredini. Masa je lepljiva, zato priporočam, da si roke naoljite, da boste lahko oblikovali kroglico. Drugače se vam bo masa zalepila na prste. 

4. V ponvi segrejte olje za cvrtje – ne preveč, toliko da je pokrito celotno dno ponve. Kroglico malo sploščite z roko in jo previdno položite v ponev in jo nato še malo sploščite s spatulo. Da dobite okroglo, debelejšo palačinko. Popecite na vsaki strani 1 minuto. Postrezite še toplo, ko je polnilo še stopljeno.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek