Pad thai po moje
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pad thai po moje

SESTAVINE:
* 300 g piščanca
* 200 g navadnega tofuja
* 1 zelena paprika
* 1 rdeča paprika
* 1 rumena paprika
* 1 čebula
* sol
* poper
* sezamovo olje za praženje
* 300 g azijskih rezancev (jajčni ali riževi rezanci)
* 60 g praženih arašidov
* limeta

Sestavine za omako:
* 3 žlici sojine omake
* 3 žlice ribje omake
* 1 žlička sladkorja
* 1 žlička česna v prahu sok
* 1/2 limete

Sestavine za marinado:
* 2 žlici sojine omake
* 1 žlička pekoče omake (sriracha)
* 1 žlička česna v prahu

OPIS POSTOPKA: Piščanca in tofu narežemo na majhne koščke, ki jih mariniramo v mešanici sojine omaki, srirache in česna v prahu. Pustimo, da se marinira vsaj 30 minut. Segrejemo vok ali ponev na katerega dodamo žlico sezamovega olja ter na njem prepražimo meso in tofu. Pražimo 5 minut oz. dokler meso ni pečeno nato pa odstavimo in meso stresemo iz voka ali ponve. V isti ponvi nato prepražimo še zelenjavo, ki smo jo predhodno narezali na trakce. Ko se zelenjava zmehča, ji dodamo piščanca in tofu ter skupaj pražimo še nekaj minut. V ločeni posodi zmešamo skupaj ribjo omako, sojino omako, sok limete, sladkor, česen v prahu, sol in poper ter mešanico prelijemo v vok. Po navodilih proizvajalca skuhamo azijske rezance, ki jih ne odcedimo ampak s prijemalko prenesemo v vok. Dodamo tudi polovico nasekljanih arašidov in vse skupaj na hitro premešamo. Po potrebi dodamo začinimo. Serviramo na krožnik skupaj z nasekljanimi arašidi in kosom limete. Pa dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Neja Gril

* 300 g piščanca * 200 g navadnega tofuja * 1 zelena paprika * 1 rdeča paprika * 1 rumena paprika * 1 čebula * sol * poper * sezamovo olje za praženje * 300 g azijskih rezancev (jajčni ali riževi rezanci) * 60 g praženih arašidov * limeta Piščanca in tofu narežemo na majhne koščke, ki jih mariniramo v mešanici sojine omaki, srirache in česna v prahu. Pustimo, da se marinira vsaj 30 minut. Segrejemo vok ali ponev na katerega dodamo žlico sezamovega olja ter na njem prepražimo meso in tofu. Pražimo 5 minut oz. dokler meso ni pečeno nato pa odstavimo in meso stresemo iz voka ali ponve. V isti ponvi nato prepražimo še zelenjavo, ki smo jo predhodno narezali na trakce. Ko se zelenjava zmehča, ji dodamo piščanca in tofu ter skupaj pražimo še nekaj minut. V ločeni posodi zmešamo skupaj ribjo omako, sojino omako, sok limete, sladkor, česen v prahu, sol in poper ter mešanico prelijemo v vok. Po navodilih proizvajalca skuhamo azijske rezance, ki jih ne odcedimo ampak s prijemalko prenesemo v vok. Dodamo tudi polovico nasekljanih arašidov in vse skupaj na hitro premešamo. Po potrebi dodamo začinimo. Serviramo na krožnik skupaj z nasekljanimi arašidi in kosom limete. Pa dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.