Pad Thai na zdrav način
Odlično azijsko kosilo ali večerja, ki je hitro pripravljeno.
SESTAVINE (za 2 osebi):
* 1/4 brokolija narezanega na cvetke
* 2 korenčka
* 1 por
* 1 piščančji file
* 125 g kitajskih polnozrnatih riževih rezancev
* vloženi bambusovi vršički
* žlička olivnega olja
* sol
* 20 g sesekljanih arašidov
Sojina omaka:
* 200 ml temne sojine omake
* 2 stroka česna
* 1/4 čz ingverja v prahu
* pol čz paprike v prahu
* 200 ml vode
OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo omako. Zmešamo sojino omako, vodo, 2 stroka narezanega/ stisnjenega česna in ostali začimbi. Nato na manjše koščke narežemo piščanca in ga mariniramo v omaki. Narežemo brokoli, por (na kolobarčke), korenje (na trakce). Na 1 žlički olivnega olja prepražimo por, nato dodamo vso narezano zelenjavo in vršičke. Pražimo 10 min in osolimo. V tem času v ponvi prepražimo piščanca, ki ga poberemo iz omake, omako shranimo za kasneje. Skuhamo rezance po navodilih. Piščanca dodamo k zelenjavi, dobro premešamo, dodamo polovico arašidov, sojino omako in rezance. Vse skupaj pražimo na visoki temperaturi nekaj min, da se sestavine in okusi povežejo. Postrežemo in na vrhu potrosimo arašide. Dober tek.
ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Erika Debevec
Komentarji (0)