Osvežilna skutna tortica s kokosom in breskvami brez moke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Osvežilna skutna tortica s kokosom in breskvami brez moke

SESTAVINE: 

Za biskvit:

*180 g kokosove moke


* 4 beljake

* 150 g sladkorja 


Za kremo:

* 500 ml sladke smetane

* 300 g grškega jogurta 

* 500 g pasirane puste skute

* 9 listov želatine - lahko uporabiš tudi agar agar

* 150 g sladkorja 

* 1 strok vanilije

Za breskov pire:

* 5 manjših ali 4 večje breskev

* 3 lističev želatine ali agar agar



OPIS POSTOPKA: Beljake zmlati skoraj do konca, nato vanje stresi sladkor ali sladilo in pretepi do čvrstega snega. V poletni sneg vsuj še kokosovo moko in nežno premešaj. To enostavno pripravljeno maso vlij v pekač premera 22 cm in zalučaj v pečico ter peci 9-11 minut pri 180 stopinjah.

Breskov pire: Tri lističe želatine namoči v hladni vodi. Sočne kroglice olupi, izkoščiči in nareži, nato pa sladkaj po okusu in na srednjem ognju pokuhaj do mehkega. S primerno kuhinjsko napravo jih še vroče spasiraj v pire, h kateremu vmešaš ožeto želatino. Okoli potrpežljivega biskvita zategni obroč za torte, vmes pa zarini papir za peko. Na biskvit lahkotno vlij pire, nato pa vse skupaj vtakni v hladilnik, da se učvrsti.

Krema: Na vrsti je nežna in puhasta krema, ki bo uravnotežila predrzen breskov pire. Grški jogurt in skuto zmešaj skupaj s sladkorjem ali sladilom ter dodaj semena vanilije. Iz smetane ustvari stepeno smetano, katero previdno vmešaš k skutni mešanici. Da bo krema kompaktna, je potrebna še želatina. Namoči jo v vodi, nato pa ožemi in raztopi na nizkem ognju. Z električnim mešalnikom jo hitro vmešaj v kremo. Ko je pire na biskvitu dovolj čvrst, obroč raztegni na premer 24 cm in zopet obdaj s papirjem za peko. Postavi ga tako, da bo biskvit točno na sredini, nato pa vanj nadevaj kremo. Ta bo biskvit s pirejem obdala tako po vrhu kot ob straneh, pri čemer si pomagaj z žličko. Čez en dan (ali vsaj po šestih urah) počivanja v hladilniku je osvežitev skorajda nared! Da bo tortica še malce bolj mikavna, jo po vrhu prekrij s tankimi krhlji dveh breskev



ČAS PRIPRAVE: 1h

RECEPT PRIPRAVILA: midvakuhava


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.