Osvežilna sadna torta

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
Testo:
* 200 g pirine/pšenične bele moke
* ščepec soli
* ščepec pecilnega praška
* 1 žlica sladila (koksov sladkor, eritritol...)
* 100 g masla
* 1 jajce
* 2 žlici mleka
* marmelada
Krema:
* 2 dcl sladke smetane
* 1 žlica sladkorja v prahu ali Sukrin melis
* 250g pasirane skute
* 500g mascarpone
* vanili ali vanilijeva aroma
* 1 limona
* 750 g borovnic, jagod ali drugega jagodičevja

OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo moko, sol, pecilni in sladkor. Dodamo maslo (zmehčano na sobno temparaturo), razžvrkljano jajce in mleko. Vse skupaj zgnetemo v testo, ga zavijemo v folijo in damo počivati za prb. 30 minut v hladilnik. Testo nato razvaljamo v krog - malo večji od pekača v katerem bomo testo spekli, tako da lahko naredimo malo roba. Uporabimo pekač 26-28cm premera. Pečemo prb. 25 minut na 180 stopinjah. Še vroče premažemo z marmelado (jagodno, borovničevo,...) in pustimo, da se ohladi. Za kremo najprej stepemo sladko smetano, v katero sm dodali žličko sladkorja. V drugi skledi zmešamo z mešalnikom vse ostale sestavine in nato dodamo še sladko smetano. Testo bogato obložimo z sadjem in premažemo s kremo. Nekaj sadja si pustimo še za dekoracijo. Torto za nekaj časa pustimo v hladilniku. 

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Andreja

 

OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo moko, sol, pecilni in sladkor. Dodamo maslo (zmehčano na sobno temparaturo), razžvrkljano jajce in mleko. Vse skupaj zgnetemo v testo, ga zavijemo v folijo in damo počivati za prb. 30 minut v hladilnik. Testo nato razvaljamo v krog - malo večji od pekača v katerem bomo testo spekli, tako da lahko naredimo malo roba. Uporabimo pekač 26-28cm premera. Pečemo prb. 25 minut na 180 stopinjah. Še vroče premažemo z marmelado (jagodno, borovničevo,...) in pustimo, da se ohladi. Za kremo najprej stepemo sladko smetano, v katero sm dodali žličko sladkorja. V drugi skledi zmešamo z mešalnikom vse ostale sestavine in nato dodamo še sladko smetano. Testo bogato obložimo z sadjem in premažemo s kremo. Nekaj sadja si pustimo še za dekoracijo. Torto za nekaj časa pustimo v hladilniku. ČAS PRIPRAVE: 1 hRECEPT PRIPRAVIL: Malinca Andreja V posodi zmešamo moko, sol, pecilni in sladkor. Dodamo maslo (zmehčano na sobno temparaturo), razžvrkljano jajce in mleko. Vse skupaj zgnetemo v testo, ga zavijemo v folijo in damo počivati za prb. 30 minut v hladilnik. Testo nato razvaljamo v krog - malo večji od pekača v katerem bomo testo spekli, tako da lahko naredimo malo roba. Uporabimo pekač 26-28cm premera. Pečemo prb. 25 minut na 180 stopinjah. Še vroče premažemo z marmelado (jagodno, borovničevo,...) in pustimo, da se ohladi. Za kremo najprej stepemo sladko smetano, v katero sm dodali žličko sladkorja. V drugi skledi zmešamo z mešalnikom vse ostale sestavine in nato dodamo še sladko smetano. Testo bogato obložimo z sadjem in premažemo s kremo. Nekaj sadja si pustimo še za dekoracijo. Torto za nekaj časa pustimo v hladilniku. 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek