Orehova rolada
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Orehova rolada

SESTAVINE:
* 4 jajca
* 50 g mletih orehov
* 180 g kisle smetane
* 4 žlice kokosovega sladkorja
* 3 žlice borovničeve marmelade
* vanilin ekstrakt

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in v pekač položimo peki papir. Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake stepemo v sneg in med stepanjem postopno dodajamo kokosov sladkor. V sneg z lopatko nežno vmešamo še stepene rumenjake, mlete orehe in vanilin ekstrakt. Maso vlijemo v pekač in ga z lopatko razmažemo po celotni površini. Biskvit pečemo v ogreti pečici 8-10 minut. Še topel biskvit skupaj z peki papirjem zavijemo v rolado in pustimo, da se ohladi. Ohlajen biskvit razvijemo, odstranimo peki papir, premažemo s kislo smetano in borovničevo marmelado ter ponovno zvijemo v rolado. Rolado postavimo v hladilnik vsaj za eno uro. Pred serviranjem okrasimo z mletimi orehi.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja

 

* 4 jajca * 50 g mletih orehov * 180 g kisle smetane * 4 žlice kokosovega sladkorja * 3 žlice borovničeve marmelade * vanilin ekstrakt  Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in v pekač položimo peki papir. Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake stepemo v sneg in med stepanjem postopno dodajamo kokosov sladkor. V sneg z lopatko nežno vmešamo še stepene rumenjake, mlete orehe in vanilin ekstrakt. Maso vlijemo v pekač in ga z lopatko razmažemo po celotni površini. Biskvit pečemo v ogreti pečici 8-10 minut. Še topel biskvit skupaj z peki papirjem zavijemo v rolado in pustimo, da se ohladi. Ohlajen biskvit razvijemo, odstranimo peki papir, premažemo s kislo smetano in borovničevo marmelado ter ponovno zvijemo v rolado. Rolado postavimo v hladilnik vsaj za eno uro. Pred serviranjem okrasimo z mletimi orehi.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.