Orehova presna rolada
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Orehova presna rolada

SESTAVINE:
* 400 g mandljev
* 150 g izkoščičenih datljev (brez dodanega sladkorja)
* voda (priblizno pol deci - po občutku)
Nadev:
* 250 g orehov
* 4 jž eritritola
* malo ruma (pokrovček steklenice)
* vodo za "vzorec" 

OPIS POSTOPKA: Najprej pripravimo testo. Mandlje sesekljamo, jim postopoma dodajamo datlje in celotno maso lepo sesekljamo. K masi dolijemo toliko vode, da postane kompaktna in jo lahko na peki papirju lepo razvaljamo. Nato se lotimo nadeva. Orehe sesekljamo in jim primešamo ostale sestavine. Maso razdelimo po celotni površini testa in jo s pomočjo peki papirja z občutkom zavijemo v rolado. Med zavijanjem rolade sproti odstranjujemo peki papir. Rolado testno zavijemo v folijo, ki jo nato čez noč ali vsaj nekaj ur pustimo "počivati" v hladilniku, da se sestavine med sabo lepo povežejo.

ČAS PRIPRAVE: 60 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat (njen blog)

* 400 g mandljev * 150 g izkoščičenih datljev (brez dodanega sladkorja) * voda (priblizno pol deci - po občutku)  Najprej pripravimo testo. Mandlje sesekljamo, jim postopoma dodajamo datlje in celotno maso lepo sesekljamo. K masi dolijemo toliko vode, da postane kompaktna in jo lahko na peki papirju lepo razvaljamo. Nato se lotimo nadeva. Orehe sesekljamo in jim primešamo ostale sestavine. Maso razdelimo po celotni površini testa in jo s pomočjo peki papirja z občutkom zavijemo v rolado. Med zavijanjem rolade sproti odstranjujemo peki papir. Rolado testno zavijemo v folijo, ki jo nato čez noč ali vsaj nekaj ur pustimo "počivati" v hladilniku, da se sestavine med sabo lepo povežejo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.