Ocvrta veganska jabolčna pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ocvrta veganska jabolčna pita

SESTAVINE:
* 1 zamrznjeno (lahko brezglutensko) listnato testo
* 2 srednji jabolki
* 1,5 jušne žlice kokosovega sladkorja
* 1 jušna žlica navadnega belega sladkorja
* 2 jušni žlici limoninega soka
* 0,5-1 dl vode
* 1 jušna žlica koruznega škroba
* sončnično olje za cvrtje

OPIS POSTOPKA: Brezglutensko zamrznjeno listnato testo odtopimo po navodilih. Uporabimo lahko tudi navadno glutensko listnato testo, ki ga običajno najdemo v hladilnikih in ga ni potrebno odtaljevati. Oba jabolka narežemo na majhne, čim bolj enake, kocke. V ponvici jih prepražimo skupaj s sladkorjem in limoninim sokom. Jabolka bodo spustila precej tekočine, zato le-te na tej točki ni potrebno dodajati. Pražimo nekaj minut, toliko, da se jabolka zmehčajo. Z metlico zmešamo vodo in koruzni škrob. Prelijemo čez jabolka in kuhamo še nekaj minut, da se jabolka zgostijo v "marmelado". Najprej dodamo 0.5 dl vode, v kolikor jo potrebujemo še, jo dodamo še malo. Listnato testo narežemo na trakove. Napolnimo z jabolčno marmelado (ne preveč), prepognemo in stisnemo skupaj, da med cvrtjem ne razpadejo. Robove sem, da sem jih lažje stisnila skupaj, namazala z rastlinskim napitkom. Po želji na pite naredimo zareze. Ocvremo v vročem olju. Olje je dovolj vroče za cvrtje, ko vanj pomočimo leseno kuhalnico in se na njej naredimo mehurčki. Jabolčne marmelade je v receptu več, kot je potrebujemo za 5 pit. Če jo pripravljamo samo za pite, pripravimo polovično količino.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč

* 1 zamrznjeno (lahko brezglutensko) listnato testo * 2 srednji jabolki * 1,5 jušne žlice kokosovega sladkorja * 1 jušna žlica navadnega belega sladkorja * 2 jušni žlici limoninega soka * 0,5-1 dl vode * 1 jušna žlica koruznega škroba * sončnično olje za cvrtje Brezglutensko zamrznjeno listnato testo odtopimo po navodilih. Uporabimo lahko tudi navadno glutensko listnato testo, ki ga običajno najdemo v hladilnikih in ga ni potrebno odtaljevati. Oba jabolka narežemo na majhne, čim bolj enake, kocke. V ponvici jih prepražimo skupaj s sladkorjem in limoninim sokom. Jabolka bodo spustila precej tekočine, zato le-te na tej točki ni potrebno dodajati. Pražimo nekaj minut, toliko, da se jabolka zmehčajo. Z metlico zmešamo vodo in koruzni škrob. Prelijemo čez jabolka in kuhamo še nekaj minut, da se jabolka zgostijo v "marmelado". Najprej dodamo 0.5 dl vode, v kolikor jo potrebujemo še, jo dodamo še malo. Listnato testo narežemo na trakove. Napolnimo z jabolčno marmelado (ne preveč), prepognemo in stisnemo skupaj, da med cvrtjem ne razpadejo. Robove sem, da sem jih lažje stisnila skupaj, namazala z rastlinskim napitkom. Po želji na pite naredimo zareze. Ocvremo v vročem olju. Olje je dovolj vroče za cvrtje, ko vanj pomočimo leseno kuhalnico in se na njej naredimo mehurčki. Jabolčne marmelade je v receptu več, kot je potrebujemo za 5 pit. Če jo pripravljamo samo za pite, pripravimo polovično količino.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.