Nougatove presne LCHF čokoladice

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
1. plast: 

* 100 g namočenih indijskih oreščkov 
* 100 g datljev 
* 3 žlic fiber sirupa 
* 3 žlic arašidovega masla 
* ščepec soli 
* 0,5 – 1 dcl vode namočenih indijskih oreščkov
2. plast: 
* 100 g namočenih indijskih oreščkov 
* 3 žlice kokosove kreme 
* 3 žlice fiber sirupa 
* 50 g mletih mandljev (mandljeva moka) 
* vanilijeva aroma 
* 0,5 – 1 dcl vode namočenih indijskih oreščkov
3. plast:
* 80 g temne čokolade

OPIS POSTOPKA: Indijske oreščke namočimo v vodi za vsaj 4 ure ali jih pustimo namakati čez noč. Vode naj bo toliko, da bodo oreščki pokriti. Indijske oreščke odcedimo, preostalo vodo hranimo za kasneje. Vzamemo prvo polovico (100 g) namočenih indijskih oreščkov, jih stresemo v mešalnik in dodamo še preostale sestavine prve plasti. Z mešalnikom meljemo tako dolgo, da dobimo gosto tekočo maso. Maso postrgamo iz mešalnika, jo razporedimo v silikonski pekač in enakomerno poravnamo. Zamrznemo za eno uro.

Vzamemo še drugo polovico (100 g) namočenih indijskih oreščkov, jih stresemo v mešalnik in dodamo preostale sestavine druge plasti. Meljemo tako dolgo, da dobimo gosto tekočo maso. Pekač s prvo plastjo vzamemo iz zamrzovalnika. Na njo nanesemo drugo plast in enakomerno poravnamo. Zamrznemo čez noč.

Na parni kopeli (vreli vodi) stopimo čokolado. Zamrznjeno sladico vzamemo iz pekača in jo narežemo na rezine poljubne oblike. Vsako rezino posebej pomočimo – oblijemo s čokolado in po želji posujemo z zdrobljenimi mandlji.

ČAS PRIPRAVE: 1h+ 4h+15min 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek