Noro dobri polpeti
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Noro dobri polpeti

1

SESTAVINE:

* 60g mandljeve razmaščene moke

* 80g lešnikov

* 2 jž 100% arašidovega masla

* 2 banani

* 250g navadnega jogurta (meni je najboljši hoferjev bio navadni jogurt – 3,6% maščobe)

* ščep cimeta

* 1g stevie



OPIS POSTOPKA: V posodi zmešamo mandljevo moko, banani, ki smo ju pretlačili z vilico, lešnike, ki smo jih zmleli, arašidovo maslo, cimet, stevio in jogurt. Nato vse sestavine z žlico lepo premešamo. Poljuben pekač prekrijemo s peki papirjem. Maso po žlicah dodajamo v pekač, kjer oblikujemo poljubne polpete. Pekač potisnemo v predhodno segreto pečico in pečemo 20 minut na 180° celzija. Še tople postrežemo in uživamo v polnem okusu polpetov. Poleg si lahko postrežemo kislo smetano, ki se zelo lepo poda in še dodatno izboljša že tako dober okus polpetov! P.S. Arašidovo maslo si pripravite sami. S sesekljalnikom jih meljite tako dolgo, dokler ne dobite lepo gosto maso. Dobili boste božansko maslo, ki je brez dodanih škodljivih snovi. Poleg tega je doma narejeno arašidovo maslo cenovno veliko ugodneje in prav tako veliko bolj zdravo.



ČAS PRIPRAVE: 40 minut (20 minut priprave, 20 minut pečenja)

RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat


,* 60g mandljeve razmaščene moke ,* 80g lešnikov ,* 2 jž 100% arašidovega masla ,* 2 banani ,* 250g navadnega jogurta (meni je najboljši hoferjev bio navadni jogurt – 3,6% maščobe) ,* ščep cimeta ,* 1g stevie , , V posodi zmešamo mandljevo moko, banani, ki smo ju pretlačili z vilico, lešnike, ki smo jih zmleli, arašidovo maslo, cimet, stevio in jogurt. Nato vse sestavine z žlico lepo premešamo. Poljuben pekač prekrijemo s peki papirjem. Maso po žlicah dodajamo v pekač, kjer oblikujemo poljubne polpete. Pekač potisnemo v predhodno segreto pečico in pečemo 20 minut na 180° celzija. Še tople postrežemo in uživamo v polnem okusu polpetov. Poleg si lahko postrežemo kislo smetano, ki se zelo lepo poda in še dodatno izboljša že tako dober okus polpetov! P.S. Arašidovo maslo si pripravite sami. S sesekljalnikom jih meljite tako dolgo, dokler ne dobite lepo gosto maso. Dobili boste božansko maslo, ki je brez dodanih škodljivih snovi. Poleg tega je doma narejeno arašidovo maslo cenovno veliko ugodneje in prav tako veliko bolj zdravo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

nika rus

pozdravljeni zanimajo me vaši recepti in bom vesela če jih lahko dobim.Lepo pozdravljeni