Nizkohidratna rikotina tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Nizkohidratna rikotina tortica

SESTAVINE:

* 100g masla

* 150g ksilitola

* 1 vanilijev strok

* sok ene limone in ene pomaranče

* 4 jajce

* 230g mandljeve moke

* 300g rikote

* 25g whey bejakovin brez okusa/vanilija



OPIS POSTOPKA: Pečico ogrejemo na 160 stopinj in si pripravimo pekač (jaz sem uporabil okroglega s premerom 22 cm). Maslo, vanilijev strok, sok limone in pomaranče ter polovico ksilitola zmešamo z mikserjem. Mešamo okoli 8-10 minut, da nastane rahla in kremasta zmes. Nato počasi dodamo v maso še jajčne rumenjake, enega po enega. Nato dodamo še mandljevo moko, spet mešamo kakšno minuto, na koncu pa vmešamo še rikoto. V drugi posodi zmešamo skupaj beljake ter preostanek ksilitola v trd sneg. Z lopatico beljake nežno vmešamo v maso iz druge posode. Nato jo vlijemo v pekač, okrasimo z mandlji in pečemo 40-50 minut. Dobro ohladimo in šele nato pojemo. Hranilna vrednost: – 3270 kCal – 135 B, 150 OH, 245 M, 30g vlaknin

ČAS PRIPRAVE: 60 minut

RECEPT PRIPRAVIL: Jasmin Zorko  


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.