Nizkohidratna jabolčna pita

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.7)
Št. ocen: 3

SESTAVINENizkohidratna jabolčna pita250x300 za testo:
* 130g mandljeve moke
* 100g kokosove moke
* 200g masla (lahko kokosovo)
* 50g sladke smetane
* 180g ksilitola
* 1 vanilijev sladkor
* 4 jajca
* 1 pecilni prašek
* 3-5g sode bikarbone
* cimet (po okusu)


Potrebujemo še:
* 2 jabolka (400g)
* 20g ksilitola
* limonin sok
* cimet (po okusu)

OPIS POSTOPKA: Maslo ter ksilitol zmiksamo, da dobimo mehko kremasto zmes. Počasi vmešamo obe moki ter ostale suhe sestavine. Nato dodamo še jajca, smetano in cimet ter ves čas miksamo, da se vse skupaj lepo poveže. Če imate bolj suho kokosovo moko, lahko dodate še nekaj vode ali več sladke smetane.
Pečico segrejemo na 180 stopinj, nekaj testa vlijemo v pekač (jaz sem uporabil pekač premera 22 cm). Nato dodamo jabolka ter prelijemo z ostalo maso za testo. Pečemo 40-50 minut, najlažje preverimo z vilico, če je pečeno ali ne.

Hranilna vrednost:
- 4000 kCal
- 125 B, 215 OH, 330 M, 45g vlaknin

ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Jasmin Zorko

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek