Nizko hidratni grisini
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Nizko hidratni grisini

SESTAVINE: 
* 100g mletih mandljev
* 110 g mletih lanenih semen
* 15g chia semen
* 8g psylliuma (indijski trpotec)
* 240ml vode
* 1 majhna žlička soli
Za premaz:
* 1 rumenjak
* sezamova semena


OPIS POSTOPKA: Vse sestavine z mešalnikom zmešamo dokler ne dobimo testa. Testo spravimo v hladilnik za 20 min, ker tako dobimo še bolj kompaktno testo. Vzamemo košček testa, ga oblikujemo v kroglico ter ga nato z rokami razvaljamo v valjčke (kot da bi delali njoke). Valjčke dolge približno 20 cm postavimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Valjčke premažemo z rumenjakom ter posujemo s sezamovim semenom. Pečemo 50 min na 175 stopinj celzija in grisini so pripravljeni :) Iz zgornje količine testa sem naredila 15 grisinov. 

ČAS PRIPRAVE: 60 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Zdrava Kuhalnica

  * 100g mletih mandljev * 110 g mletih lanenih semen * 15g chia semen * 8g psylliuma (indijski trpotec) * 240ml vode * 1 majhna žlička soli Za premaz: * 1 rumenjak * sezamova semena  Vse sestavine z mešalnikom zmešamo dokler ne dobimo testa. Testo spravimo v hladilnik za 20 min, ker tako dobimo še bolj kompaktno testo. Vzamemo košček testa, ga oblikujemo v kroglico ter ga nato z rokami razvaljamo v valjčke (kot da bi delali njoke). Valjčke dolge približno 20 cm postavimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Valjčke premažemo z rumenjakom ter posujemo s sezamovim semenom. Pečemo 50 min na 175 stopinj celzija in grisini so pripravljeni :) Iz zgornje količine testa sem naredila 15 grisinov. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.