Nizko hidratni grisini

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE: 
* 100g mletih mandljev
* 110 g mletih lanenih semen
* 15g chia semen
* 8g psylliuma (indijski trpotec)
* 240ml vode
* 1 majhna žlička soli
Za premaz:
* 1 rumenjak
* sezamova semena

OPIS POSTOPKA: Vse sestavine z mešalnikom zmešamo dokler ne dobimo testa. Testo spravimo v hladilnik za 20 min, ker tako dobimo še bolj kompaktno testo. Vzamemo košček testa, ga oblikujemo v kroglico ter ga nato z rokami razvaljamo v valjčke (kot da bi delali njoke). Valjčke dolge približno 20 cm postavimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Valjčke premažemo z rumenjakom ter posujemo s sezamovim semenom. Pečemo 50 min na 175 stopinj celzija in grisini so pripravljeni :) Iz zgornje količine testa sem naredila 15 grisinov. 

ČAS PRIPRAVE: 60 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Zdrava Kuhalnica

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek