Nemastne palačinke z zdravim nadevom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Nemastne palačinke z zdravim nadevom

1

Krepka juha in nemastne palacinke z zdravim nadevom so lahko popolnoma uravnotezen obrok. In tudi, če doma ni ne jajc ne mleka, odlično uspejo, prav zato pa brez težav počakajo v hladilniku par dni. ⁣
Razkrivam imitacijo “gostilniskih orehovih palačink”. Tistih, pečenih na obilo masla in polnjenih z mletimi orehi, sladkorjem in smetano. ⁣
Te pa so brez rafiniranega sladkorja, mlečnin in slabih maščob. Če dodas zraven se lonček grškega jogurta dobiš fit obrok vseh potrebih hranil. ⁣

SESTAVINE:
Za maso:
* 2 dl pirine moke⁣
* 3 dl tekočine (jaz dam pol riževega mleka, pol vode) ⁣
* Žličko olivnega olja⁣

Za nadev: ⁣
* 2 žlici 100% mandljevega masla⁣
* 2 žlici medu
* Cimet⁣
* Par žličk riževega mleka ⁣

OPIS POSTOPKA:
1. Masa naj v hladilniku počaka pol ure, nato iz nje na kokosovi maščobi spečeš palačinke.⁣
2. Nadev namažeš po polovici palačink in zviješ. ⁣(Saj poznaš tisto pravilo: kdor je pekel, lahko poliže ostanke nadeva na žlico).

RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor

Za maso:* 2 dl pirine moke⁣* 3 dl tekočine (jaz dam pol riževega mleka, pol vode) ⁣* Žličko olivnega olja⁣ Za nadev: ⁣* 2 žlici 100% mandljevega masla⁣* 2 žlici medu* Cimet⁣* Par žličk riževega mleka ⁣⁣
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Andreja Serec

Odlično!