VIDEO: Najboljša jajčka

VIDEO: Najboljša jajčka

V 19. oddaji Vesela žlica sva s Filipom obrnila vlogi. Tokrat je namreč on učil kuhati mene...

Filpi namreč pripravi najboljša jajčka, s katerimi me razvaja, ko mi pripravi res odličen zajtrk. Pripravila sva dva res noro dobra recepta. Kakšen mojster v pripravi jajc je Filip, si lahko ogledaš v videu spodaj ...

Filipova jutranja poezija

Veliko let je glavni kuhar iskal zmagovalno kombinacijo in jo našel šele leta 2019, ko mu je Nastja zaupala, kako se uporabljajo ocvirki.

SESTAVINE za 2 osebi:
* 2 zvrhani žlički ocvirkov v masti
* 4 jajca
* 3 rezine slanine
* Parmezan oz. sir za ribanje
* Himalajska sol
* Poper
* Kruh (kakršen koli razen polžka)
* Po želji češnjev paradižnik za dekoracijo

OPIS POSTOPKA: V ponev damo ocvirke v masti in počakamo, da se mast stopi. Nato natrgamo ali narežemo slanino in jo damo v ponev ter počakamo, da se malce popeče in spusti maščobo. Pustimo, da kakšno minuto cvrči. Med tem mešamo.

V ponev na slanino in ocvirke ubijemo 4 jajca in ponev pokrijemo s pokrovko. Medtem ko se jajca pečejo, v posebno posodico naribamo malo sira. Ko so jajca primerno pečena, jih vzamemo iz ponve in jih takoj posujemo s sirom. Poljubno popramo in solimo.

Postrežemo s poljubnim kruhom, vendar ne s polžkom. Lahko postrežemo tudi toast, če pa želimo, lahko zraven postrežemo še češnjev paradižnik.

ČAS PRIPRAVE: 10 min

JajcDog

JajcDog je bil rojen nekje med letom 2004 in 2007. Ime je dobil po svojem ameriškem sorodniku Hot Dogu. Prvi ustvarjalci so ga naredili s poli salamo ter sirom v lističih.

SESTAVINE za 2 osebi:JajcDog
* 4 jajca
* 1 žličko kokosovega olja
* 3 rezine piščančjih prsi
* Parmezan oz. sir za ribanje
* 1 ščepec himalajske soli
* Poper
* 2 polžka oz. krušno pecivo, ki ga lahko izdolbemo

OPIS POSTOPKA: V posodici razžvrkljamo 4 jajca. V ponev damo žličko kokosovega olja in počakamo, da se raztopi in ogreje. Nato v ponev natrgamo 3 rezine piščančje prsi in jih popečemo.

Medtem vzamemo dva polžka oz. drugo krušno pecivo. Na eni strani ju odrežemo in z roko izdolbemo, da dobimo prazen žepek iz kruha. Polžke dobimo v večjih Mercatorjih, uradno se jim reče »Italjansko pecivo«.

Na popečene piščančje prsi vlijemo razžvrkljana jajca in jih zmešamo ter popečemo, da dobimo lepo umešana jajca. Jajca med mešanjem posolimo in po želji popramo. Ko so skoraj pečena, jih na hitro enakomerno posujemo z naribanim sirom in ponev takoj pokrijemo s pokrovko. Počakamo minuto, da se sir raztopi. Potem vzamemo izdolbena polžka oz. krušno pecivo in ju napolnimo z umešanimi jajci.

ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPTA PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip

Kuhinja: dom24

Želiš oddati svoj recept?