Najboljša fižolova juha

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.5)
Št. ocen: 4

SESTAVINE:    
* 800 g fižola (lahko uporabimo 2 veliki pločevinki fižola)
* malo olivnega olja
* 2 čebuli
* 1 dl vina (rdečega ali belega)
* 1 l vode
* 3 žlice paradižnikove mezge/koncentrata
* 2-3 lovorjeve liste
* poper
* himalajska sol
* origano
* timijan
* peteršilj 

OPIS POSTOPKA: Fižol prejšnji večer namočimo, ter ga skuhamo. Olupimo in drobno sesekljamo čebulo. Če kuhamo fižol iz konzerve speremo pod vodo in odcedimo. V večji lonec vlijemo malo olja, stresemo čebulo, dodamo ščepec soli in na zmernem ognju pražimo, dokler se čebula ne zmehča in razpade. Dodamo fižol, premešamo in zalijemo z vinom. Kuhamo tako dolgo da vino izhlapi, nato pa zalijemo z vodo. Količino vode prilagodimo glede na želeno gostoto juhe. Vmešamo paradižnikovo mezgo in dodamo lovor, poper, origano in timijan. Na zmernem ognju kuhamo približno 15 minut. Odstranimo lovorjeve liste in juhi gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom. Juho postrežemo in jo potresemo z nasekljanim peteršiljem.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + kuhanje fižola 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja 

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek