Najbolj zdrava & slastna fit pizza
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Najbolj zdrava & slastna fit pizza

Vrhunska pica praktično brez OH, sladkorja in moke, z večjim deležem beljakovin za vse, ki obožujete sir in paradižnik ter poljubne nadeve. Vas zanima, kako se pripravi brez moke? Odlična bo s »cvetačo«, mi pa smo jo dodatno izpopolnili in upamo, da vam bo še bolj všeč!



SESTAVINE (za 3-4 osebe):

TESTO:

* 1 velika cvetača

* 2 žlici skute

* 1 žlica kisle smetane

* 50-100 g naribanega sira

* 2 žlici indijskega trpotca (za vezivo)

* 3 cele jajce (za vezivo)

* žlička masla, himalajska sol, eko vegeta, origano itd.

NADEV:

* tuna, mleto meso, sir, mozzarela, jajčka, pelati, domači ketchup itd.



OPIS POSTOPKA: Testo za »najbolj zdravo pico na svetu« pripravimo, tako da (ra)skuhamo cvetačo, ki jo nato močno ožamemo, da vsa voda odteče. Cvetačo pretlačimo in dodamo vse sestavine za testo, ki jih dobro premešamo in potlačimo v predhodno namaščen okrogli (ali pravokotni) pekač, tako da zapolnimo ves prostor. Testo nato pečemo 20-30 minut na temperaturi 180 stopinj Celzija, nakar ga vzamemo ven in pustimo nekaj časa, da indijskega trpotca opravi svoje in veže celoto. Namažemo s poljubno paradižnikovo omako ali domačim kečapom, prav tako lahko dodamo še origano ali po potrebi posolimo. Naložimo poljuben nadev in damo peči na enako temperaturo v segreto pečico. Na koncu po želji dodamo jajčko ali dve.



MAKRONUTRIENTI / 100g: * Beljakovine: 23,4 g * Ogljikovi hidrati: 2,5 g (sladkorji: 1,2 g) * Maščobe (s kokosovim oljem): 9 g (nenasičene: 4,5 g)



RECEPT PRIPRAVIL: Mark Budler - ProFIT team


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.