Najbolj kremast domač humus
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Najbolj kremast domač humus

SESTAVINE:
* 140 g čičerike (ena mala konzerva)
* 40 g kislih kumaric
* 2 žlici tekočine iz kozarca kumaric
* 1 zvrhana žlica arašidovega masla
* 1 žlica olivnega olja
* ¼ žličke česna v prahu
* ¼ žličke soli

OPIS POSTOPKA:
1. Ekstra kremno teksturo humusa bomo dosegli tako, da odcejeno čičeriko za začetek olupimo.
2. Nato jo prelijemo z vročo vodo, ji dodamo ščepec sode bikarbone in kuhamo 10 minut, da se še nekoliko zmehča.
3. Čičeriko odcedimo in stresemo v blender z vsemi preostalimi sestavinami.

ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA:
 Monika Škorjanc - earthlymonika

* 140 g čičerike (ena mala konzerva) * 40 g kislih kumaric * 2 žlici tekočine iz kozarca kumaric * 1 zvrhana žlica arašidovega masla * 1 žlica olivnega olja * ¼ žličke česna v prahu * ¼ žličke soli 1. Ekstra kremno teksturo humusa bomo dosegli tako, da odcejeno čičeriko za začetek olupimo. 2. Nato jo prelijemo z vročo vodo, ji dodamo ščepec sode bikarbone in kuhamo 10 minut, da se še nekoliko zmehča. 3. Čičeriko odcedimo in stresemo v blender z vsemi preostalimi sestavinami.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.