Nadevana piščančja prsa z dušenim zeljem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Nadevana piščančja prsa z dušenim zeljem

SESTAVINE: 

* 30 g najmanj en dan starih žemelj

* 2 dl olivnega olja

* 20 g na drobno narezane šalotke

* 50 g na kocke narezanega pora

* 50 g na drobno naribanega korenčka

* nasekljan peteršilj

* timijan

* 1,5 dl sladke smetane

* 2 jajci

* 40 g ostre pšenične moke

* himalajska sol

* poper

* muškatni orešček

* 500 g piščančjih prsi

* svinjska mrežica

Zelje:

* 400 g na rezine in na kocke narezanega rdečega zelja

* 200 g na kocke, ploščice narezanega ali na grobo naribanega jabolka

* 100 g na drobno narezane šalotke

* 5 g v belem vinu namočenih zlatih rozin

* 1 žlica rjavega sladkorja

* 2 žlici jabolčnega soka

* limonin sok 

* 25 g masla

himalajska sol 

* poper

OPIS POSTOPKA:

Nadevana prsa: Žemlje narežemo na kocke in jih rahlo pomokamo. Posebej na olju na rahlo prepražimo šalotko, por in korenček ter stresemo h kruhu. Dodamo jajca in sladko smetano ter premešamo. Pustimo, da se masa prepoji. Solimo, popramo, dodamo peteršilj, timijan, muškatni orešček ter premešamo. Piščančja prsa razpolovimo, jih posolimo in popopramo. Obložimo jih s kruhovim nadevom in jih zavijemo v svinjsko mrežico. Položimo na pekač s peki papirjem in spečemo v srednje vroči pečici do zlato rjave barve.

Dušeno rdeče zelje z jabolki in zlatimi rozinami: Na maslu svetlo karameliziramo sladkor. Dodamo čebulo in zelje ter rahlo popražimo. Dodamo jabolčni sok in na rahlo podušimo. Nato dodamo jabolka in limonin sok. Premešamo in zopet rahlo podušimo in če je potrebno dolijemo malo jabolčnega soka. Nato dodamo še vse ostale sestavine, ki jih umešamo v zelje in jed je gotova. Nasvet: rdeče zelje naj bo na ugriz še vedno čvrsto, da čutimo zelje in jabolka na ugriz. Ni potrebno, da jed dušimo do mehkega. Limonin sok ali balzamični kis jed lepo obarvata. Lepo je, če so jabolka narezane, da se lepo vidijo v jedi.

ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure

RECEPT PRIPRAVILA: Dvor Jezeršek


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.