Must have kozmetični izdelki za poletje

Must have kozmetični izdelki za poletje

Najdaljši dnevi, najtoplejše sonce in prosti čas v naravi – poletje je res vrhunec leta, ko si lahko privoščimo več časa in aktivnosti zunaj. Prinese nam veliko lepega, hkrati pa nam prinese tudi večjo skrb, povezano z nego kože. A ni treba, da je ta zapletena. Poglejmo si pet Malincinih top izdelkov za preprosto in učinkovito poletno nego …

Da je za obraz in telo v poletnih mesecih nepogrešljiva visoka zaščita pred sončnimi žarki in to, da se soncu med 10. in 16. uro ne izpostavljamo, smo že slišali.

A čisto izogniti se soncu ne moremo niti ne želimo. Lahko pa poskrbimo za nego, ki je učinkovita kljub potenju, vročemu zraku in sončnim žarkom, ki božajo našo kožo …

Vrhunska priprava kože na vroče sončne dni s pomočjo Malincinih poletnih top hitov …

Obraz je najbolj izpostavljen del našega telesa, še posebej pa je koža obremenjena poleti, ko je višji indeks UV-sevanja, poleg tega pa se potimo, kar lahko v kombinaciji z ličili, klorom in slano vodo poskrbi za dodatne težave.

A ni treba, da je temu tako. Make up naj bo poleti lahek, najbolje pa je, če damo prednost kar dobri kremi z visoko sončno zaščito.

 V Malinci pa smo v sodelovanju s strokovnjaki iz Add Actives razvili izdelek, ki je poleti popolnoma nepogrešljiv.

#1 Serum C15 BoosterSerum C15 Booster

Da bi ustrezno poskrbeli za nego morebitnih pigmentnih lis in poškodb, ki jih na koži obraza povzroči sonce, smo razvili vrhunski Serum C15 Booster. Poškodbe, ki jih ustvari sonce, botrujejo tudi prehitremu staranju kože, in da bi se bojevali proti takim poškodbam, potrebujemo najboljše antioksidante.

Serum C15 Booster je multiantioksidantni serum, ki slovi po napredni in nekisli obliki vitamina C, ki penetrira v podkožje, kjer razvije svojo moč. Poleg tega pa vsebuje tudi karotenoide in astaksantin. Ti rdeči pigmenti so znani po tem, da so lahko odlična poletna podpora koži, zato so v poletni negi nekaj, kar ne smemo zgrešiti.

Za še boljšo zaščito lahko kapljico seruma vsak dan nanesemo tudi kar pod priljubljeno kremo z zaščitnim faktorjem.

#2 Hidrolat damaščanske vrtniceHidrolat damaščanske vrtnice

Kljub potenju pa nikakor ne pozabimo na vlaženje. Vlažilna krema naj bo tako še naprej naša spremljevalka, poleti pa je popolnoma nepogrešljiv tudi hidrolat.

Hidrolat damaščanske vrtnice je naravno pršilo oz. tonik, ki združuje vlaženje z osvežujočo in dišečo močjo nežne damaščanske vrtnice. Hidrolat nastane pri parni destilaciji slovitih bolgarskih vrtnic in je priljubljen v lepotni rutini, saj odlično pripravi kožo na nanos kozmetičnih izdelkov.

Damaščanska vrtnica je pogosto sestavina anti-ageing izdelkov, hidrolat pa deluje kot hitra osvežitev, ki navlaži in s svojo svežino prežene poletno vročino. Poleg tega lahko služi tudi kot nežna dišava za oblačila, lase, odveži pa tudi pazduhe …

#3 Naravni deodorantNaravna deodoranta 

Še boljša rešitev za naravno preganjanje potenja in neprijetnih vonjav pod pazduhami pa sta Malincina naravna deodoranta z vonjem tangerine in čajevca.

S pomočjo 100 % naravnih sestavin poskrbita za suh občutek na koži, primerna sta za moške in ženske ter za vse tipe kože. Tudi najstniki, ki se šele začenjajo spopadati s potenjem, ju obožujejo, saj ne mašita por in ne vsebujeta aluminija.

Naravne sestavine na naraven način delujejo nekoliko protimikrobno, vpijajo pot in poskrbijo tudi za pH kože, ki postane tak, da ga bakterije, ki oddajajo neprijetne vonjave preprosto ne marajo.

Oba deodoranta sta zato prava poletna osvežitev za naravno nego brez zadreg … 

#4 Kakavovo maslo z bleščicamiKakavovo maslo z bleščicami

Za kožo celotnega telesa lahko poskrbimo s pomočjo naravnih masel, ki v koži zadržijo vlago in tako preprečijo suhost in luskanje.

Malincina izbira je kakavovo maslo z bleščicami, ki je prejelo tudi nagrado Grazia Beauty Awards 2021.

Gre za ekološko kakavovo maslo v priročni ploščici, poleg naravnega vonja kakava oz. čokolade pa ima dodano še pomarančo in drobne zlate bleščice, ki poskrbijo, da je koža videti zdrava in atraktivna. Je dobrodošla poletna nega, ki jo lahko nanesemo na kožo pred sončenjem, po plavanju ali pa v dolgih poletnih večerih, ko bo s svojim sijajem še polepšala našo kožo.

Ker nima UV-zaščite pa nikar ne pozabimo dodati še kreme z zaščitnim faktorjem, v primeru, da čas preživljamo v naravi, pa se lahko zaščitimo tudi pred insekti.

#5 Bzzz StopBzzz Stop

Odlična naravna zaščita pred komarji in drugimi insekti, ki na nas prežijo v naravi, je Malincino naravno mazilo Bzzz Stop.

Bzzz Stop vsebuje naravna olja in eterična olja, ki nam prijetno dišijo in kožo odlično negujejo, komarji in drugi žužki pa teh vonjav ne marajo.

Naravno mazilo vsebuje olje jojobe in grozdnih pešk, ki mehčata kožo. Olja kožo negujejo, eterična olja citronele, sivke, cedre, pačulija, pelargonije in rožmarina pa poskrbijo za prijeten vonj.

Mazilo je primerno za vse tipe kože, za otroke in odrasle. Odlično je za vse, ki želijo sproščeno uživati v naravi ter na human način poskrbeti za nego in zaščito svoje kože v naravi.

Poletje z Malincinimi izdelki je tako lahko še lepše, koža pa negovana, osvežena in lepa na vsakem koraku …