Muffini z lešniki, jabolki, pomarančo, banano in brusnicami

Oceni objavo z 1 do 5:
(4)
Št. ocen: 6

Krhki in slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni iz samih zdravih sestavin bodo poskrbeli, da se boste posladkali na zdrav način.

SESTAVINE:Muffini z lešniki, jabolki, pomarančo, banano in brusnicami
 
* 50 g kokosovega sladkorja
* 2 jajci
* 1 velika pomaranča
* 2 jabolki
* 1 banana
* 100 g celih lešnikov
* 1 pecilni prašek
* 200 g brusnic
* cca 200 g pirine bele moke (sama delam po občutku - dodajajte po potrebi, dokler ni zmes dovolj kompaktna)
* okras: malo češpljeve marmelade, lanena in sončnična semena


OPIS POSTOPKA: V posodi z mešalnikom zmešamo sladkor z 2 jajcema, dodamo iztisnjen sok ene pomaranče, 2 nastrgani jabolki (jabolki najprej olupimo nato pa nastrgamo), koščke lešnikov (lahko jih sami razrežemo z nožkom ali za kratek čas stresemo v multipraktik) in brusnice. Vse skupaj znova premešamo in na koncu dodamo še pirino moko s pecilnim praškom.
Pekač za muffine obložimo z modelčki in segrejemo pečico na 180 stopinj. Banano olupimo in z vilico zmečkamo v kašasto zmes. V vsak modelček najprej damo žlico mase, nato malo zmečkane banane, to pa znova prekrijemo z maso za muffine. Pečemo jih pribl. 20 minut oz. dokler pri robovih ne začnejo odstopati od modelčkov. Ko so pečeni, jih okrasimo po želji: sama sem segrela malo domače češpljeve marmelade, na vsakem premazala malo žličko le-te in jih povrh posula še z lanenimi in sončničnimi semeni.

ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek