Muffini z lešniki, jabolki, pomarančo, banano in brusnicami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Muffini z lešniki, jabolki, pomarančo, banano in brusnicami

Krhki in slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni iz samih zdravih sestavin bodo poskrbeli, da se boste posladkali na zdrav način.



SESTAVINE: 

* 50 g kokosovega sladkorja

* 2 jajci

* 1 velika pomaranča

* 2 jabolki

* 1 banana

* 100 g celih lešnikov

* 1 pecilni prašek

* 200 g brusnic

* cca 200 g pirine bele moke (sama delam po občutku - dodajajte po potrebi, dokler ni zmes dovolj kompaktna)

* okras: malo češpljeve marmelade, lanena in sončnična semena




OPIS POSTOPKA: V posodi z mešalnikom zmešamo sladkor z 2 jajcema, dodamo iztisnjen sok ene pomaranče, 2 nastrgani jabolki (jabolki najprej olupimo nato pa nastrgamo), koščke lešnikov (lahko jih sami razrežemo z nožkom ali za kratek čas stresemo v multipraktik) in brusnice. Vse skupaj znova premešamo in na koncu dodamo še pirino moko s pecilnim praškom.

Pekač za muffine obložimo z modelčki in segrejemo pečico na 180 stopinj. Banano olupimo in z vilico zmečkamo v kašasto zmes. V vsak modelček najprej damo žlico mase, nato malo zmečkane banane, to pa znova prekrijemo z maso za muffine. Pečemo jih pribl. 20 minut oz. dokler pri robovih ne začnejo odstopati od modelčkov. Ko so pečeni, jih okrasimo po želji: sama sem segrela malo domače češpljeve marmelade, na vsakem premazala malo žličko le-te in jih povrh posula še z lanenimi in sončničnimi semeni.



ČAS PRIPRAVE: 40 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer


  ,* 50 g kokosovega sladkorja ,* 2 jajci ,* 1 velika pomaranča ,* 2 jabolki ,* 1 banana ,* 100 g celih lešnikov ,* 1 pecilni prašek ,* 200 g brusnic ,* cca 200 g pirine bele moke (sama delam po občutku - dodajajte po potrebi, dokler ni zmes dovolj kompaktna) ,* okras: malo češpljeve marmelade, lanena in sončnična semena , , V posodi z mešalnikom zmešamo sladkor z 2 jajcema, dodamo iztisnjen sok ene pomaranče, 2 nastrgani jabolki (jabolki najprej olupimo nato pa nastrgamo), koščke lešnikov (lahko jih sami razrežemo z nožkom ali za kratek čas stresemo v multipraktik) in brusnice. Vse skupaj znova premešamo in na koncu dodamo še pirino moko s pecilnim praškom. Pekač za muffine obložimo z modelčki in segrejemo pečico na 180 stopinj. Banano olupimo in z vilico zmečkamo v kašasto zmes. V vsak modelček najprej damo žlico mase, nato malo zmečkane banane, to pa znova prekrijemo z maso za muffine. Pečemo jih pribl. 20 minut oz. dokler pri robovih ne začnejo odstopati od modelčkov. Ko so pečeni, jih okrasimo po želji: sama sem segrela malo domače češpljeve marmelade, na vsakem premazala malo žličko le-te in jih povrh posula še z lanenimi in sončničnimi semeni.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.