Muffini s čokolado
Sestavine:
* 350 g hokaido buče (polovica)
* 250 g mandljeve moke
* 4-5 jajc
* 2 čajni žlički cimeta
* Ščepec kardamoma
* Ščepec muškatnega oreščka
* 25 g kokosovega maslo
* 100 ml bezgovega sirupa
* Ščepec soli
* 100 ml kokosovega olja
Malinov preliv:
* 100 g malin
* 10 g rjavega sladkorja
Čokoladna krema:
* 100 g čokolade
* 50 ml mleka
Opis postopka:
1. Olupimo polovico buče, odstranimo semena in jo narežemo na manjše kose, primerne za peko. Pekač namažemo s kokosovim maslom, vanj položimo buče in jih pečemo 20 minut na 200 stopinjah. Buče po peki ohladimo in jih zmešamo z mandljevo moko. Dodamo jajca, začimbe (muškatni orešček, cimet, kardamom in sol), bezgov sirup in kokosovo olje. Vse skupaj premešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gosto maso. Modele za muffine namastimo s kokosovim maslom in v njih nadevamo maso. Pečemo pri 160 stopinjah med 20 in 30 minut. Ko so muffini pečeni jih odstranimo iz pečice in ohladimo.
2. Segrejemo kokosovo olje, dodamo rjav sladkor, nato maline in jih spasiramo ter dodamo vode ali ruma (0,02L). Prelijemo preko muffinov.
3. Nato na pari raztopimo maslo z mlekom in dodamo čokolado ter prekuhamo, da se čokolada pretopi v kremo, ki jo toplo prelijemo čez kolačke. Za dekoracijo dodamo sveže maline in kardamom.
ČAS PRIPRAVE: 80 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinček Ambrož
Komentarji (0)