LCHF muffini

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE:

Testo:
*2 jajci
*2 JŽ sladila (eritritol)
*50g razmaščene lešnikove moke
*10 g psilum 10 g psilum moke (lahko tudi navaden mleti psilum)
*50 g navadne lešnikove moke
*½ zavoja pecilnega praška
*2 JŽ kisle smetane
*1 JŽ ruma
*70 g zmehčanega masla
*sok ½ limone
*nadev 50 g borovnice sladilo (žlička eritritola)

Vrhnji nadev:
*250 g mascarpone sirčka
*100 ml sladke smetane
*30 g jagode žlička sladila (eritritol)
*mactha/spirulina
*kakavova masa v obliki krogcev


OPIS POSTOPKA: 
Ločiš rumenjake in beljake. Rumenjakom dodaš sladilo in jih penasto umešaš. Beljake stepeš v sneg. Rumenjakom dodaš vse ostale sestavine in zmešaš v gladko maso, kateri na koncu primešaš beljake. pol jušne žlice mase daš na dno modelčkov za peko muffinov. Pretlačiš borovnice in sladilo, ter jih dodaš na testo v modelčkih. Z ostalo maso za testo prekriješ nadev borovnic in pečeš 20 min na 200 °C. Med peko pripraviš še vrhnji nadev. Pretlačiš jagode in sladilo. Stepeš sladko smetano in ji dodaš mascarpone, ter zmes še malo premešaš in maso razdeliš na 2 dela. V enega primešaš jagode, v drugega pa noževo konico matcha čaja in noževo konico spiruline. Ko so muffini ohlajeni, jih okrasiš z obarvanim mascarpone sirčkom. Na vrh pa lahko zapičiš košček čokolade ali kakavovo maso.

ČAS PRIPRAVE: 50 min s pečenjem
RECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc

OPIS POSTOPKA: Ločiš rumenjake in beljake. Rumenjakom dodaš sladilo in jih penasto umešaš. Beljake stepeš v sneg. Rumenjakom dodaš vse ostale sestavine in zmešaš v gladko maso, kateri na koncu primešaš beljake. pol jušne žlice mase daš na dno modelčkov za peko muffinov. Pretlačiš borovnice in sladilo, ter jih dodaš na testo v modelčkih. Z ostalo maso za testo prekriješ nadev borovnic in pečeš 20 min na 200 °C. Med peko pripraviš še vrhnji nadev. Pretlačiš jagode in sladilo. Stepeš sladko smetano in ji dodaš mascarpone, ter zmes še malo premešaš in maso razdeliš na 2 dela. V enega primešaš jagode, v drugega pa noževo konico matcha čaja in noževo konico spiruline. Ko so muffini ohlajeni, jih okrasiš z obarvanim mascarpone sirčkom. Na vrh pa lahko zapičiš košček čokolade ali kakavovo maso. ČAS PRIPRAVE: 50 min s pečenjem RECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek