Morski golaž

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE (za2 osebi):
* 400g repkov kozic (ali katero drugo ribo oz. morske sadeže) 
* 300g buče hokaido 
* 1 konzerva pelatov 
* manjša zelena paprika 
* 1 manjša čebula 
* strok česna 
* 25g kokosove maščobe 
* 1dcl belega vina (po želji) 
* sol, poper 
* ščep čilija v prahu 
* nasekljan peteršilj

OPIS POSTOPKA: Bučo olupimo, narežemo na kocke in jo skuhamo v slani vodi do mehkega. Na kokosovi maščobi prepražimo čebulo in česen. Dodamo narezano papriko, repke kozic, pelate in kuhano bučo. Po želji dodamo vino. Pokrijemo in pustimo, da se duši 15 minut. Ko je jed končana jo solimo in popramo, dodamo ščep čilija v prahu ter potresemo z nasekljanim peteršiljem.

ČAS PRIPRAVE: 25 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Valentina Virag

SESTAVINE (za2 osebi): * 400g repkov kozic (ali katero drugo ribo oz. morske sadeže) * 300g buče hokaido * 1 konzerva pelatov * manjša zelena paprika * 1 manjša čebula * strok česna * 25g kokosove maščobe * 1dcl belega vina (po želji) * sol, poper * ščep čilija v prahu * nasekljan peteršilj OPIS POSTOPKA: Bučo olupimo, narežemo na kocke in jo skuhamo v slani vodi do mehkega. Na kokosovi maščobi prepražimo čebulo in česen. Dodamo narezano papriko, repke kozic, pelate in kuhano bučo. Po želji dodamo vino. Pokrijemo in pustimo, da se duši 15 minut. Ko je jed končana jo solimo in popramo, dodamo ščep čilija v prahu ter potresemo z nasekljanim peteršiljem. ČAS PRIPRAVE: 25 minRECEPT PRIPRAVILA: Valentina Virag
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek