Mesni burek
SESTAVINE:
* 400 g mletega mesa (govedina, svinjina ali mešanica)
* 2–3 večje čebule
* 500 g vlečenega testa
* 50 g masla
* 50 g kokosovega olja Malinca
* Sol in poper po okusu
OPIS POSTOPKA:
1. Priprava polnila:
* Čebulo olupite in drobno nasekljajte.
* V ponvi segrejte maslo in dodajte čebulo. Pražite, dokler ne postekleni.
* Dodajte mleto meso in pražite, dokler ni lepo rjavo in pečeno.
* Solite in poprajte po okusu ter odstavite, da se nekoliko ohladi.
2. Polnjenje in zvijanje:
* Na liste vlečenega testa enakomerno razporedite mesno polnilo.
* Testo previdno zvijte v zvitek.
* Iz zvitkov oblikujte spirale in jih polagajte v pekač, ki ste ga predhodno rahlo namastili.
3. Peka:
* Pečico segrejte na 200 °C.
* Po vrhu bureka lahko premažete še malo stopljenega kokosovega olja za dodaten sijaj in hrustljavost.
* Pecite 35–40 minut, da postane zlato rjav in hrustljav.

Komentarji (0)