Mesna lazanja s tortiljami

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
*12 polnozrnatih tortilj
*riban sir
*ščepec origana
 

Mesni nadev:
*500g mletega mešanega mesa
*kokosovo olje
*pol čebule
*ščepec himalajske soli
*ščepec popra
*2 lovorjeva lista
*ščepec bazilike
*pasiran paradižnik 100g

Bešamel:
*kokosovo olje
*2 žlici pirine bele gladke moke
*2 ščepca česna v prahu (ali nasekljan strok)
*7 dcl mleka
*ščepec himalajske soli
*muškatni orešček (malo, po okusu)
*majhna pest ribanega sira
*žlica kisle smetane

OPIS POSTOPKA:
Mesni nadev: Segrejemo kokosovo olje in prepražimo nasekljano čebulo do zlato rumene barve. Dodamo mleto meso, premešamo in dodamo vse začimbe. Še enkrat dobro premešamo, nato pa na zmernem ognju dušimo 15-20 minut. Dodamo še pasiran paradižnik, dobro premešano in odstavimo ter pustimo, da se ohladi.

Bešamel omaka: Segrejemo olje, dodamo česen in počakamo, da rahlo porumeni nato pa dodamo moko, hitro premešamo in zalijemo z mlekom. Dobro premešamo (najbolje z metlico), da ne nastanejo grudice. Dodamo vse začimbe in počakamo, da omaka zavre. Nato dodamo še kislo smetano in sir ter na zmernem ognju mešamo še približno 2 minuti.

Pekač, v katerem bomo pekli lazanjo najprej po dnu premažemo z malo bešamel omake. Položimo plast tortilj (po potrebi jih razrežemo in sestavimo tako, da je prekrito celotno dno pekača), dodamo mesni nadev (pred tem iz njega odstranimo lovorjeve liste) in za njim še bešamel in riban sir. Nato spet plast tortilj, mesni nadev, bešamel in riban sir. Ponovimo trikrat in zaključimo z bešamelom, ki ga potrosimo s sirom in origanom. Pečemo 30 minut pri 200 stopinjah.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek