Mešana solata s piščancem

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE (za 2 osebi):
* motovilec 
* 12 češnjevih paradižnikov  
* 1 paprika 
* 1/2 kumare  
* 1 trdo kuhano jajce 
* 2 žlici semen (sezamova in/ali sončnična) 
* 300 g piščančjega mes
* ščepec kurkume
* ščepec popra
* 1 žlička soli 
* 3 žlice olivnega olja  
Jogurtov preliv:
* 6 žlic navadnega jogurta
* ščepec soli
* ščepec popra
* ščepec origana
* sok polovice limone 

OPIS POSTOPKA: Piščanca narežemo na manjše koščke in ga začinimo s soljo, poprom, kurkumo in 1 žlico olivnega olja. Meso dobro premešamo oz. pregnetemo, da se začimbe vpijejo. Nato meso spečemo na preostalih 2 žlicah olivnega olja.

V mrzli vodo damo kuhati jajce. Ko zavre kuhamo še 10 minut. Ohladimo in narežemo na 4 dele.

Operemo motovilec, prepolovimo češnjev paradižnik, narežemo na trakce papriko in kumaro na kolobarje. Vse sestavine zmešamo skupaj in prelijemo z jogurtovim prelivom (vse sestavine za preliv pred tem enostavno samo zmešamo skupaj).
Po vrhu dodamo jajčko in pečenega piščanca.

Jaz sem se malce poigrala in sestavine zložila na krožnik – ni se potrebno truditi, okus je še boljši, če kar vse skupaj zmešamo.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek