Mehiška arašidova omaka
SESTAVINE (za dve osebi potrebujemo):
* pest nesoljenih praženih arašidov
* sol
* poper
* kajenski poper
* sladka paprika
* 1/2 manjše čebule
* 1 svež paradižnik ali 2 sušena paradižnika, vložena v olju
* 100 % arašidovo maslo
OPIS POSTOPKA:
1. Čebulo sesekljamo in jo popražimo na olju v ponvi. Dodamo sesekljan paradižnik. Dobro prepražimo, da čebula in paradižnik razpadeta. Solimo in popramo po okusu.
2. V električni mešalec (blender) damo arašide, popečeno čebulo in paradižnik ter 2 veliki žlici gladkega arašidovega masla. Dobro "zblendamo"
3. Omako pogrejemo v ponvi, saj je najboljša topla.
**Omako postrežemo s tortilja čipsom, kot namaz za v tortilje ali v njej pokuhamo popečenega na koščke narezanega piščanca. Pa dober tek! Pa dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)