Mediteranski krekerji iz lanenih semen
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Mediteranski krekerji iz lanenih semen

SESTAVINE:
* 100 g mletih zlatih lanenih semen (ne moka, samo grobo mleta semena)
* 100 g mešanice semen (lahko dodamo chia semena Malinca)
* italijanski mix začimb (po okusu)
* sol (po okusu, ne premalo)
* 1 zvrhana jušna žlica čičerikine moke 
* 100 ml vode

OPIS POSTOPKA: Premešamo in pustimo, da nekaj minut stoji. Količina vode je odvisna od tipa semen, ki ga uporabimo. Začnemo z manjšo količino – 50 ml – in postopno dodajamo več. Ne uporabimo samo 1 tipa semen, ampak nujno mešanico. Na tanko namažemo na peki papir in pečemo približno 25 minut na 180 stopinjah Celzija. Vzamemo iz pečice, ohladimo in narežemo na trikotnike. Ponovno naložimo na peki papir in pečemo še 15 minut na 180 stopinjah oziroma dokler kreker ni hrustljav. 

Na krožnik namažemo humus. Na olivnem olju spečemo čičeriko in olive. Dodamo italijansko mešanico začimb, sol in poper. Razporedimo po humusu. Okrasimo z nasekljanim peteršiljem in serviramo z lanenim krekerjem.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč

* 100 g mletih zlatih lanenih semen (ne moka, samo grobo mleta semena) * 100 g mešanice semen (lahko dodamo chia semena Malinca) * italijanski mix začimb (po okusu) * sol (po okusu, ne premalo) * 1 zvrhana jušna žlica čičerikine moke  * 100 ml vode Premešamo in pustimo, da nekaj minut stoji. Količina vode je odvisna od tipa semen, ki ga uporabimo. Začnemo z manjšo količino – 50 ml – in postopno dodajamo več. Ne uporabimo samo 1 tipa semen, ampak nujno mešanico. Na tanko namažemo na peki papir in pečemo približno 25 minut na 180 stopinjah Celzija. Vzamemo iz pečice, ohladimo in narežemo na trikotnike. Ponovno naložimo na peki papir in pečemo še 15 minut na 180 stopinjah oziroma dokler kreker ni hrustljav.  Na krožnik namažemo humus. Na olivnem olju spečemo čičeriko in olive. Dodamo italijansko mešanico začimb, sol in poper. Razporedimo po humusu. Okrasimo z nasekljanim peteršiljem in serviramo z lanenim krekerjem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.