Matcha sladoled
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Matcha sladoled

SESTAVINE:
* 6 g (2 žlički) matche v prahu
* 80 g eritritola (sladilo brez kalorij)
* 3 rumenjaki
* 200 ml mleka
* 300 ml sladke smetane
* 100 g malin (po želji)

OPIS POSTOPKA: Na kozici segrejemo mleko (ni treba, da zavre). Nato malo segretega mleka prelijemo čez matcho in dobro premešamo, da se stopi. Mešanico potem prelijemo k preostalemu mleku. Vse skupaj temeljito premešamo, da ni nič grudic. V posodi penasto umešamo rumenjake in eritritol, ter jih nato umešamo v mleko. Nato kuhamo na nizki temperaturi pribl. 5 minut (ne sme zavreti), da se zgosti. Počakamo, da se ohladi.

Ko se masa ohladi, ji premešamo stepeno sladko smetano, prelijemo v stekleno ali plastično posodo, dodamo sveže ali zamrznjene maline in postavimo v zamrzovalnik. Po približno 1 uri vzamemo iz zamrzovalnika in premešamo sladoled. Postopek še vsaj 2-krat ponovimo, da tako dobimo bolj kremasto strukturo.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

* 6 g (2 žlički) matche v prahu * 80 g eritritola (sladilo brez kalorij) * 3 rumenjaki * 200 ml mleka * 300 ml sladke smetane * 100 g malin (po želji) Na kozici segrejemo mleko (ni treba, da zavre). Nato malo segretega mleka prelijemo čez matcho in dobro premešamo, da se stopi. Mešanico potem prelijemo k preostalemu mleku. Vse skupaj temeljito premešamo, da ni nič grudic. V posodi penasto umešamo rumenjake in eritritol, ter jih nato umešamo v mleko. Nato kuhamo na nizki temperaturi pribl. 5 minut (ne sme zavreti), da se zgosti. Počakamo, da se ohladi. Ko se masa ohladi, ji premešamo stepeno sladko smetano, prelijemo v stekleno ali plastično posodo, dodamo sveže ali zamrznjene maline in postavimo v zamrzovalnik. Po približno 1 uri vzamemo iz zamrzovalnika in premešamo sladoled. Postopek še vsaj 2-krat ponovimo, da tako dobimo bolj kremasto strukturo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.