Recept za rižoto z matcho
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Recept za rižoto z matcho

SESTAVINE: 
* 150 gramov dolgozrnatega rjavega riža
* 1 čajna žlička matche v prahu
* 1 čajna žlička koriandrovih semen
* 300 gramov puranjega mesa
* 60 gramov naribanega sira Grana Padano
* 1 manjša čebula
* polovica limone
* olivno olje
* 2 rdeči pesi (100 gramov)
* sol
* poper


OPIS POSTOPKA: Olupimo rdečo peso in jo narežemo na kolobarje, ki so debeli nekje pol centimetra. V možnarju stremo 1 čajno žličko koriandrovih semen. Peso damo v pekač, polijemo z dvema jedilnima žlicama olivnega olja, solimo ter dodamo še polovico semen koriandra. Vse skupaj premešamo, razporedimo po pekaču in damo v pečico na 200 stopinj Celzija za 30 minut ali več, če nam je zelenjava še pretrda.
Na drobno nasekljamo čebulo in jo začnemo pražiti na ponvi z olivnim oljem, da malo postekli. Solimo, da pospešimo proces ter dodamo še preostali koriander. Med tem časom na kocke narežemo puranje meso in ga nato dodamo k čebuli ter ga prepražimo. Riž dobro speremo (lahko ga prej tudi namočimo) in ga dodamo v ponev ter premešamo, nato pa malo zalijemo z vodo. Mešamo in kuhamo ter po malem dodajamo vodo vse, dokler riž ni skuhan. Proti koncu pazimo, da se voda dovolj pokuha. Rižota mora biti malenkost zgoščena in mokra, nato ji dodamo matcha prah, vmešamo še nariban sir in popramo. Poskusimo ter še solimo po okusu. Postrežemo skupaj s pečeno rdečo peso in koščkom limone iz katerega si stisnemo sok po jedi.
 
ČAS PRIPRAVE: 1 ura in 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty
  * 150 gramov dolgozrnatega rjavega riža * 1 čajna žlička matche v prahu * 1 čajna žlička koriandrovih semen * 300 gramov puranjega mesa * 60 gramov naribanega sira Grana Padano * 1 manjša čebula * polovica limone * olivno olje * 2 rdeči pesi (100 gramov) * sol * poper  Olupimo rdečo peso in jo narežemo na kolobarje, ki so debeli nekje pol centimetra. V možnarju stremo 1 čajno žličko koriandrovih semen. Peso damo v pekač, polijemo z dvema jedilnima žlicama olivnega olja, solimo ter dodamo še polovico semen koriandra. Vse skupaj premešamo, razporedimo po pekaču in damo v pečico na 200 stopinj Celzija za 30 minut ali več, če nam je zelenjava še pretrda. Na drobno nasekljamo čebulo in jo začnemo pražiti na ponvi z olivnim oljem, da malo postekli. Solimo, da pospešimo proces ter dodamo še preostali koriander. Med tem časom na kocke narežemo puranje meso in ga nato dodamo k čebuli ter ga prepražimo. Riž dobro speremo (lahko ga prej tudi namočimo) in ga dodamo v ponev ter premešamo, nato pa malo zalijemo z vodo. Mešamo in kuhamo ter po malem dodajamo vodo vse, dokler riž ni skuhan. Proti koncu pazimo, da se voda dovolj pokuha. Rižota mora biti malenkost zgoščena in mokra, nato ji dodamo matcha prah, vmešamo še nariban sir in popramo. Poskusimo ter še solimo po okusu. Postrežemo skupaj s pečeno rdečo peso in koščkom limone iz katerega si stisnemo sok po jedi.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.