Matcha panacotta
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Matcha panacotta

1

Slastna sladica z dodatkom matche, ki jo lahko pripravite v kozarcu ali pa jo prav fotogenično položite na krožnik in okrasite s prelivom.

SESTAVINE: 
* 200 ml mleka
* 100 ml sladke smetane
* 50 g brezovega sladila
* 1/2 žličke agar agarja
* 5 g macha čaja
* malo tople vode
* čokoladne kaplice
 

OPIS POSTOPKA: Matcho zmešamo z malo vode, da postane gladka. Agar agar damo v malo tople vode in premešano. Mleko, sladko smetano, ksilitol, matcha in agar agar damo v posodo in na ogenj. Mešamo toliko časa, da se agar razpusti, pazimo, da ne pridemo do vrelišča. Maso precedimo preko cedila, da se izognemo morebitnim grudicam, ki so nastale med kuhanjem. Prelijemo jo v servirne posodice in damo v hladilnik na ohlajanje za vsaj 1 uro. Na koncu stopimo še čokoladne kapljice in damo raztopljeno čokolado na vrh panacote in nato postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 15 minut + hlajenje 
RECEPT PRIPRAVILA: Tomaž Zevnik 

  * 200 ml mleka * 100 ml sladke smetane * 50 g brezovega sladila * 1/2 žličke agar agarja * 5 g macha čaja * malo tople vode * čokoladne kaplice    Matcho zmešamo z malo vode, da postane gladka. Agar agar damo v malo tople vode in premešano. Mleko, sladko smetano, ksilitol, matcha in agar agar damo v posodo in na ogenj. Mešamo toliko časa, da se agar razpusti, pazimo, da ne pridemo do vrelišča. Maso precedimo preko cedila, da se izognemo morebitnim grudicam, ki so nastale med kuhanjem. Prelijemo jo v servirne posodice in damo v hladilnik na ohlajanje za vsaj 1 uro. Na koncu stopimo še čokoladne kapljice in damo raztopljeno čokolado na vrh panacote in nato postrežemo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Božena Gerjevič

Bi kupila vrečko; plačam po povzetju. Dravska ulica.7,2000 Maribor