Maslene kozice

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*400-500 g celih svežih kuhanih kozic
*2 stroka česna
*1 žlica masla
*3 žlice olivnega olja
*himalajska sol

OPIS POSTOPKA: Na manjše kose narežemo česen. Ponev segrejemo, dodamo olivno olje in nasekljan česen. Pražimo 1 minuto, nato dodamo kozice, ki jih predhodno operemo, prerežemo s škarjami čez cel zgornji del, da se lažje olupijo, ko so pečene in da dobijo tapravi okus. Po 1 minuti dodamo še maslo in nato pražimo na visoki temperaturi še 3 minutke.

Zraven lahko postrežemo svežo zelenjavo ali solato.


ČAS PRIPRAVE: 15 min

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

OPIS POSTOPKA: Na manjše kose narežemo česen. Ponev segrejemo, dodamo olivno olje in nasekljan česen. Pražimo 1 minuto, nato dodamo kozice, ki jih predhodno operemo, prerežemo s škarjami čez cel zgornji del, da se lažje olupijo, ko so pečene in da dobijo tapravi okus. Po 1 minuti dodamo še maslo in nato pražimo na visoki temperaturi še 3 minutke. Zraven lahko postrežemo svežo zelenjavo ali solato. ČAS PRIPRAVE: 15 minRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja Na manjše kose narežemo česen. Ponev segrejemo, dodamo olivno olje in nasekljan česen. Pražimo 1 minuto, nato dodamo kozice, ki jih predhodno operemo, prerežemo s škarjami čez cel zgornji del, da se lažje olupijo, ko so pečene in da dobijo tapravi okus. Po 1 minuti dodamo še maslo in nato pražimo na visoki temperaturi še 3 minutke. Zraven lahko postrežemo svežo zelenjavo ali solato.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek