Mascarponejeva čokoladna torta (brez glutena)

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 250 g mascarponeja 
* 60 g sladila eritritol 
* 40 g mandljeve moke 
* 3 jajca 
* 1 žlica vanilijevega ekstrakta 
* ščepec soli 
* 200 g temne čokolade 
* 100 g koščkov temne čokolade 
** sladoled, stepena sladka smetana

OPIS POSTOPKA:
 Nad soparo stopimo čokolado. Zmešamo mascarpone s eritritolom in med nenehnim mešanjem počasi dolivamo stopljeno čokolado. Nato dodamo še jajca, vanilijev ekstrat, ščepec soli in mandljevo moko. Vse dobro premešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Zmes vlijemo v okrogel pekač in jo posujemo s čokoladnimi koščki. Pečemo 30 min na 180 stopinj. Lahko jo postrežemo s stepeno smetano in/ali sladoledom.

ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek