Mascarponejeva čokoladna torta (brez glutena)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Mascarponejeva čokoladna torta (brez glutena)

SESTAVINE:
* 250 g mascarponeja 
* 60 g sladila eritritol 
* 40 g mandljeve moke 
* 3 jajca 
* 1 žlica vanilijevega ekstrakta 
* ščepec soli 
* 200 g temne čokolade 
* 100 g koščkov temne čokolade 
** sladoled, stepena sladka smetana

OPIS POSTOPKA: Nad soparo stopimo čokolado. Zmešamo mascarpone s eritritolom in med nenehnim mešanjem počasi dolivamo stopljeno čokolado. Nato dodamo še jajca, vanilijev ekstrat, ščepec soli in mandljevo moko. Vse dobro premešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Zmes vlijemo v okrogel pekač in jo posujemo s čokoladnimi koščki. Pečemo 30 min na 180 stopinj. Lahko jo postrežemo s stepeno smetano in/ali sladoledom.

ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kunc

* 250 g mascarponeja  * 60 g sladila eritritol  * 40 g mandljeve moke  * 3 jajca  * 1 žlica vanilijevega ekstrakta  * ščepec soli  * 200 g temne čokolade  * 100 g koščkov temne čokolade  ** sladoled, stepena sladka smetana  Nad soparo stopimo čokolado. Zmešamo mascarpone s eritritolom in med nenehnim mešanjem počasi dolivamo stopljeno čokolado. Nato dodamo še jajca, vanilijev ekstrat, ščepec soli in mandljevo moko. Vse dobro premešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Zmes vlijemo v okrogel pekač in jo posujemo s čokoladnimi koščki. Pečemo 30 min na 180 stopinj. Lahko jo postrežemo s stepeno smetano in/ali sladoledom.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.