Marmelada z agar agar-jem

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
* 1 ½ kg malin (ali drugega sadja)
* 0,5 kg sladila (uporabimo lahko kokosov sladkor, eritritol/sukrin ali stevio sugarsweet)
* 4 zvrhane žličke agar agarja
* sok polovice limone
* 7–8 kozarčkov po približno 250 ml s pokrovčki 
 
OPIS POSTOPKA: Maline pretlačimo in zavremo. Dodamo sladkor, limonin sok in agar agar. Dobro premešamo in zavremo. Maso pogosto zmešamo. Vreje naj približno 10 minut, nato pa še vrelo napolnimo v kozarčke. Kozarčke dobro zatesnimo in jih zavijemo v odejo/brisače, da se počasi ohlajajo. Priporočam, da uporabite manjše kozarčke, saj je marmelada brez konzervansov in jo je po odprtju potrebno hraniti v hladilniku ter porabiti v čim krajšem času. Če vas semena malin motijo, potem najprej stistnemo malinovo kašo in precedimo. Če uporabite bolj sladko sadje (npr. marelice) potem dodajte manj sladila.
 
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT SESTAVILA:
 Malinca Andreja

 

SESTAVINE: * 1 ½ kg malin (ali drugega sadja) * 0,5 kg sladila (uporabimo lahko kokosov sladkor, eritritol/sukrin ali stevio sugarsweet) * 4 zvrhane žličke agar agarja * sok polovice limone * 7–8 kozarčkov po približno 250 ml s pokrovčki    OPIS POSTOPKA: Maline pretlačimo in zavremo. Dodamo sladkor, limonin sok in agar agar. Dobro premešamo in zavremo. Maso pogosto zmešamo. Vreje naj približno 10 minut, nato pa še vrelo napolnimo v kozarčke. Kozarčke dobro zatesnimo in jih zavijemo v odejo/brisače, da se počasi ohlajajo. Priporočam, da uporabite manjše kozarčke, saj je marmelada brez konzervansov in jo je po odprtju potrebno hraniti v hladilniku ter porabiti v čim krajšem času. Če vas semena malin motijo, potem najprej stistnemo malinovo kašo in precedimo. Če uporabite bolj sladko sadje (npr. marelice) potem dodajte manj sladila.   ČAS PRIPRAVE: 30 minRECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja Maline pretlačimo in zavremo. Dodamo sladkor, limonin sok in agar agar. Dobro premešamo in zavremo. Maso pogosto zmešamo. Vreje naj približno 10 minut, nato pa še vrelo napolnimo v kozarčke. Kozarčke dobro zatesnimo in jih zavijemo v odejo/brisače, da se počasi ohlajajo. Priporočam, da uporabite manjše kozarčke, saj je marmelada brez konzervansov in jo je po odprtju potrebno hraniti v hladilniku ter porabiti v čim krajšem času. Če vas semena malin motijo, potem najprej stistnemo malinovo kašo in precedimo. Če uporabite bolj sladko sadje (npr. marelice) potem dodajte manj sladila.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek