Marmelada z agar agar-jem

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Domača marmelada je vedno boljša kot kupljena, sploh če ne vsebuje niti grama belega trsnega sladkorja. Jupii!

SESTAVINE:
 * 1 ½ kg malin (ali drugega sadja)
* 0,5 kg sladila (uporabimo lahko kokosov sladkor, eritritol ali stevio sugarsweet)
* 4 zvrhane žličke agar agarja
* sok polovice limone
* 7–8 kozarčkov po približno 250 ml s pokrovčki 
OPIS POSTOPKA: Maline pretlačimo in zavremo. Dodamo sladkor, limonin sok in agar agar. Dobro premešamo in zavremo. Maso pogosto zmešamo. Vreje naj približno 10 minut, nato pa še vre
lo napolnimo v kozarčke. Kozarčke dobro zatesnimo in jih zavijemo v odejo/brisače, da se počasi ohlajajo. Priporočam, da uporabite manjše kozarčke, saj je marmelada brez konzervansov in jo je po odprtju potrebno hraniti v hladilniku ter porabiti v čim krajšem času. Če vas semena malin motijo, potem najprej stistnemo malinovo kašo in precedimo. Če uporabite bolj sladko sadje (npr. marelice) potem dodajte manj sladila.
 
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT SESTAVILA:
 Malinca Andreja

 

Domača marmelada je vedno boljša kot kupljena, sploh če ne vsebuje niti grama belega trsnega sladkorja. Jupii! SESTAVINE:  * 1 ½ kg malin (ali drugega sadja) * 0,5 kg sladila (uporabimo lahko kokosov sladkor, eritritol ali stevio sugarsweet) * 4 zvrhane žličke agar agarja * sok polovice limone * 7–8 kozarčkov po približno 250 ml s pokrovčki  OPIS POSTOPKA: Maline pretlačimo in zavremo. Dodamo sladkor, limonin sok in agar agar. Dobro premešamo in zavremo. Maso pogosto zmešamo. Vreje naj približno 10 minut, nato pa še vre lo napolnimo v kozarčke. Kozarčke dobro zatesnimo in jih zavijemo v odejo/brisače, da se počasi ohlajajo. Priporočam, da uporabite manjše kozarčke, saj je marmelada brez konzervansov in jo je po odprtju potrebno hraniti v hladilniku ter porabiti v čim krajšem času. Če vas semena malin motijo, potem najprej stistnemo malinovo kašo in precedimo. Če uporabite bolj sladko sadje (npr. marelice) potem dodajte manj sladila.   ČAS PRIPRAVE: 30 minRECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja Maline pretlačimo in zavremo. Dodamo sladkor, limonin sok in agar agar. Dobro premešamo in zavremo. Maso pogosto zmešamo. Vreje naj približno 10 minut, nato pa še vre lo napolnimo v kozarčke. Kozarčke dobro zatesnimo in jih zavijemo v odejo/brisače, da se počasi ohlajajo. Priporočam, da uporabite manjše kozarčke, saj je marmelada brez konzervansov in jo je po odprtju potrebno hraniti v hladilniku ter porabiti v čim krajšem času. Če vas semena malin motijo, potem najprej stistnemo malinovo kašo in precedimo. Če uporabite bolj sladko sadje (npr. marelice) potem dodajte manj sladila.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek