Marmelada z agar agar-jem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Marmelada z agar agar-jem

Domača marmelada je vedno boljša kot kupljena, sploh če ne vsebuje niti grama belega trsnega sladkorja. Jupii!

SESTAVINE:
* 1 ½ kg malin (ali drugega sadja)
* 0,5 kg sladila (uporabimo lahko kokosov sladkor, eritritol)
* 4 zvrhane žličke agar agarja
* sok polovice limone
* 7–8 kozarčkov po približno 250 ml s pokrovčki 

OPIS POSTOPKA: Maline pretlačimo in zavremo. Dodamo sladkor, limonin sok in agar agar. Dobro premešamo in zavremo. Maso pogosto zmešamo. Vreje naj približno 10 minut, nato pa še vre

lo napolnimo v kozarčke. Kozarčke dobro zatesnimo in jih zavijemo v odejo/brisače, da se počasi ohlajajo. Priporočam, da uporabite manjše kozarčke, saj je marmelada brez konzervansov in jo je po odprtju potrebno hraniti v hladilniku ter porabiti v čim krajšem času. Če vas semena malin motijo, potem najprej stistnemo malinovo kašo in precedimo. Če uporabite bolj sladko sadje (npr. marelice) potem dodajte manj sladila.
 
ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja

 

* 1 ½ kg malin (ali drugega sadja) * 0,5 kg sladila (uporabimo lahko kokosov sladkor, eritritol) * 4 zvrhane žličke agar agarja * sok polovice limone * 7–8 kozarčkov po približno 250 ml s pokrovčki   Maline pretlačimo in zavremo. Dodamo sladkor, limonin sok in agar agar. Dobro premešamo in zavremo. Maso pogosto zmešamo. Vreje naj približno 10 minut, nato pa še vre lo napolnimo v kozarčke. Kozarčke dobro zatesnimo in jih zavijemo v odejo/brisače, da se počasi ohlajajo. Priporočam, da uporabite manjše kozarčke, saj je marmelada brez konzervansov in jo je po odprtju potrebno hraniti v hladilniku ter porabiti v čim krajšem času. Če vas semena malin motijo, potem najprej stistnemo malinovo kašo in precedimo. Če uporabite bolj sladko sadje (npr. marelice) potem dodajte manj sladila.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.