Marmelada iz hrušk in našija brez sladkorja
Domača marmelada iz hrušk in našijev (azijske hruške, mešanice med hruško in jabolko), sladkana samo z naravno sladkostjo sadja je idealna izbira za vse, ki si želijo polnega okusa sadja in / ali se izogibajo dodatnemu sladkorju.
SESTAVINE za cca. 6 kozarčkov:
* 6 zrelih hrušk
* 4 našijev ali jabolk
* 2 žlički limoninega soka
* vaniljev strok
* 5 klinčkov
* 2 žlički cimeta
OPIS POSTOPKA: Sadje operemo in narežemo na manjše koščke. Sadje kuhamo na nizki temperaturi dokler ne spusti ves sok. Med kuhanjem dodamo klinčke, cimet, strok vanilje in 2 žlički limoninega soka. Ko je marmelada kuhana odstranimo klinčke in vaniljev strok ter sadje spasiramo s paličnim mešalnikom. Marmelado ponovno zavremo. Še vročo razporedimo v čiste kozarčke do vrha in kozarčke dobro zapremo. Kozarčke zavijemo v brisačo in jih počasi ohlajamo čez noč.
ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca
Komentarji (0)