Marinirana cvetača na žaru

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* ena glava cvetače, oprana in osušena 
* 2 žlici tahinija 
* 1 žlička stopljenega kokosovega olja 
* 1 žlička kokosovega sladkorja
* 1 žlica limoninega soka 
* 1/2 žličke kurkume 
* 1/2 žličke himalajske soli 
* ščepec črnega popra in česna v prahu 

OPIS POSTOPKA: Vse sestavine za marinado premešamo in z njo prelijemo cvetačo. Najlažje jo kar z rokami (oz. s čopičem) dobro vtremo po celotni površini in robovih. Pečemo cca 45 min v pečici na žar funkciji na 190 stopinj. Postrežemo z jogurtom in potresemo s svežimi začimbami. 

ČAS PRIPRAVE: 50 min (od tega 45 min za peko) 
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek