Mandljevi piškotki s temno čokolado
SESTAVINE:
* 3 jajca
* strok vanilije
* 75g fino mletih mandljev
* 25g koncentrata sirotkinih beljakovin brez okusa (namesto tega lahko 25 g mletih mandljev)
* 15g-20g naravnega sladila (za lchf eritritol)
* maščoba za pekač
* temna čokolada
OPIS POSTOPKA: Pečico ogrejemo na 200C (ventilacijsko na 180C). Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjakom dodamo nastrgan strok vanilije in naravno sladilo in stepemo v penasto gladko zmes. V ločeni posodi stepemo beljake v trd sneg. Namastimo pekač. Zmešamo sneg iz beljakov in zmes iz rumenjakov. Dodamo mlete mandlje in sirotkin koncentrat in dobro premešamo. Maso vlijemo v/na pekač v želeni obliki in v pečico za 15 minut. Ko se piškotki ohladijo, na vodni kopeli stopimo temno čokolado ter piškotke do polovice pomočimo vanjo. Počakamo, da se čokolada strdi in piškotke postrežemo ob kavi ali čaju.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Trening center
Komentarji (0)