Mandljevi fit piškoti brez peke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Mandljevi fit piškoti brez peke

SESTAVINE (13 piškotov):
* 4 žlice domačega mandljevega masla
* 2 žlici mletih mandljev
* 2 žlici mletega kokosa
* 2 majhni žlički eritritola (lahko tudi stevia, agavin sirup,...)
* mlet kokos za posip

Domače mandljevo maslo:
*olupljeni mandlji
*ščepec soli

PRIPRAVA:
Opis postopka: Pripravila sem vam dva odlična recepta, ki se med seboj dopolnjujeta. Vse je zdravo, fit in primerno za tiste, ki hujšajo, jejo zdravo ali pa so na LCHF prehrani. Prijetno peko želim!

MANDLJEVI FIT PIŠKOTI BREZ PEKE: Priprava piškotov je tako enostavna, da ne potrebujemo ne tehtnice in ne pečice. V srednje veliki posodi zmešamo mandljevo maslo (to naj bo domače (v nadaljevanju je recept) ali pa kupimo 100% mandljevo maslo brez dodanega sladkorja), mlete mandlje, mlet kokos in eritritol. Z jušno žlico vse sestavine mešamo do srednje gladke mase. Z isto žlico oblikujemo kroglice poljubnih velikosti in jih postavimo v zamrzovalnik za približno 30-40 minut. Na koncu jih posipamo še z mletim kokosom in piškoti so pripravljeni. Če jih ne pojemo takoj, jih moramo postaviti v hladilnik.

DOMAČE MANDLJEVO MASLO: Oluščene in olupljene mandlje 30 sekund pokuhamo v vreli vodi. Odcedimo in jih razporedimo po pekaču. Pečico segrejemo na 160 °C in jih postavimo vanjo za približno 10-12 minut (toliko časa, da malo porjavijo, vendar se ne smejo prežgati). Med peko jih nekajkrat premešamo. Ko so pečeni, jih malo pustimo, da se ohladijo, nato pa jih stresemo v mešalnik (blender). Dodamo ščepec soli in miksamo pri najvišji temperaturi približno 10 minut. Zmes mora postati gladka in kremasta. Če ugotovimo, da mešalnik mandlje le drobi, dodamo malo olja nevtralnega okusa. Nazadnje maslo poskusimo in po potrebi dosolimo. Domače mandljevo maslo je pripravljeno. Po okusu se nekoliko razlikuje od kupljenega, vendar je vseeno zelo okusno. Tudi cenovno je bolj ugodno.

ČAS PRIPRAVE: piškoti: 40-50 minut (priprava + zamrzovanje), mandljevo maslo: približno 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Tina Konjedic

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.