Mandljeve snežinke iz krhkega testa

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

 SESTAVINE: 
* 50 g bele pirine moke
* 50 g mandljeve moke
* 1 žlica sladila Sugar Sweet 1:10
* ½ čajne žličke pecilnega praška
* ščepec soli
* ½ žličke cimeta
* 1 rumenjak
* 30 g masla
Posip:
* sladilo v prahu npr. Sugar Sweet

OPIS POSTOPKA:
1) V posodi zmešamo vse sestavine ter jih zgnetemo v gladko testo.
2) Testo nato razvaljamo med dvema peki papirjema na poljubno debelino (2–3 mm).
3) S poljubnimi oblikami modelčkov iz testa izrežemo piškote.*
4) Piškote nato pečemo 8–10 minut na 180 °C oz. do zlatorjave barve.
5) Ko so piškoti pečeni in ohlajeni, jih posujemo s sladilom v prahu Sugar Sweet.

*Testo je zelo krhko, zato boste morali biti pri izrezovanju zelo previdni – enostavneje bo, če boste izbrali modelčke bolj gladkih oblik.

RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša Štanta

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek