Mandljeva strjenka z malinami

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Super osvežilna poletna sladica z agar agarjem in eritritolom (sladilom brez kalorij).
 
SESTAVINE(za 4 porcije): 
* 100g olupljenih mandljev
* 1dl mleka
* 4g agar agarja
* 70g eritritola (naravno sladilo brez kalorij)
* 2,5dl sladke smetane
* 300g malin ali drugega jagodičevja
* 4 lističi sveže mete za okrasitev
 
OPIS POSTOPKA: Mandljevo mleko: Mandlje zmeljemo in jih prelijemo z 2 dl mlačne vode. Pustimo jih namakati vsaj 15 minut in nato precedimo skozi krpo ali drobno cedilo.
Mandljevo mleko hranimo za sloj 2, mletim mandljem pa dodamo 150g malin in 30g eritritola. Vse skupaj zmiksamo in sloj 1 je pripravljen.

Sloj 2: V lončku zmešamo mleko, eritritol in agar agar, ter vse skupaj zavremo. Malce ohladimo in primešamo mandljevo mleko in stepeno sladko smetano.
V kozarčke (najboljše steklene, da se lepo vidi čez) porazdelimo sloj 1, nato dodamo sloj 2 in na koncu okrasimo s svežim jagodičevjem in listom sveže mete.

Sladico za vsaj 1 uro postavimo v hladilnik preden jo postrežemo. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min + ohlajanje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Super osvežilna poletna sladica z agar agarjem in eritritolom (sladilom brez kalorij).   SESTAVINE(za 4 porcije):  * 100g olupljenih mandljev * 1dl mleka * 4g agar agarja * 70g eritritola (naravno sladilo brez kalorij) * 2,5dl sladke smetane * 300g malin ali drugega jagodičevja * 4 lističi sveže mete za okrasitev   OPIS POSTOPKA: Mandljevo mleko: Mandlje zmeljemo in jih prelijemo z 2 dl mlačne vode. Pustimo jih namakati vsaj 15 minut in nato precedimo skozi krpo ali drobno cedilo.Mandljevo mleko hranimo za sloj 2, mletim mandljem pa dodamo 150g malin in 30g eritritola. Vse skupaj zmiksamo in sloj 1 je pripravljen. Sloj 2: V lončku zmešamo mleko, eritritol in agar agar, ter vse skupaj zavremo. Malce ohladimo in primešamo mandljevo mleko in stepeno sladko smetano.V kozarčke (najboljše steklene, da se lepo vidi čez) porazdelimo sloj 1, nato dodamo sloj 2 in na koncu okrasimo s svežim jagodičevjem in listom sveže mete.Sladico za vsaj 1 uro postavimo v hladilnik preden jo postrežemo.  ČAS PRIPRAVE: 30 min + ohlajanjeRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja  Mandljevo mleko: Mandlje zmeljemo in jih prelijemo z 2 dl mlačne vode. Pustimo jih namakati vsaj 15 minut in nato precedimo skozi krpo ali drobno cedilo.Mandljevo mleko hranimo za sloj 2, mletim mandljem pa dodamo 150g malin in 30g eritritola. Vse skupaj zmiksamo in sloj 1 je pripravljen. Sloj 2: V lončku zmešamo mleko, eritritol in agar agar, ter vse skupaj zavremo. Malce ohladimo in primešamo mandljevo mleko in stepeno sladko smetano.V kozarčke (najboljše steklene, da se lepo vidi čez) porazdelimo sloj 1, nato dodamo sloj 2 in na koncu okrasimo s svežim jagodičevjem in listom sveže mete.Sladico za vsaj 1 uro postavimo v hladilnik preden jo postrežemo. 
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek