Malinov sirup
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Malinov sirup

3

Se še spomniš okusnega malinovca, ki ga je pripravljala tvoja babica? Sedaj si na vrsti ti :)



SESTAVINE: 

* 1 kilogram malin (ali drugega sadja npr. črni ribez, borovnice, robide, ...) 

* 1 liter vode

* 1 kilogram trsnega sladkorja (ali drugega sladila eritritol, kokosov sladkor, stevia, ...)



OPIS POSTOPKA: Sadje zmiksamo s paličnim mešalnikom in dodamo 1 liter vode. Pustimo stati prb. 16 ur. Nato precedimo (ta korak lahko tudi izpustimo, vendar bodo potem v sirupi ostali drobni koščki sadja) in dodamo 1 kilogram sladkorja, odvisno, kako sladkega sirupa si želimo. Segrejemo do vretja. Nato nalijemo v steklenice in dobro zatesnimo.



ČAS PRIPRAVE: prb. 1 uro



RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja


  ,* 1 kilogram malin (ali drugega sadja npr. črni ribez, borovnice, robide, ...)  ,* 1 liter vode ,* 1 kilogram trsnega sladkorja (ali drugega sladila eritritol, kokosov sladkor, stevia, ...) , , Sadje zmiksamo s paličnim mešalnikom in dodamo 1 liter vode. Pustimo stati prb. 16 ur. Nato precedimo (ta korak lahko tudi izpustimo, vendar bodo potem v sirupi ostali drobni koščki sadja) in dodamo 1 kilogram sladkorja, odvisno, kako sladkega sirupa si želimo. Segrejemo do vretja. Nato nalijemo v steklenice in dobro zatesnimo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (3)

Nada Ščetinec

Všeč so mi vaši recepti

Malinca

Hojla, ker sta eritritol in stevia slabše topna od navadnega sladkorja, se pri pripravi sirupa delno ponovno pojavijo kristali. Kristale lahko ločite od sirupa skozi cedilo.
Takšen sirup ima manjšo obstojnost kot sirup z navadnim sladkorjem. Priporočamo, da sirup shranite v manjše stekleničke in po odprtju porabite v roku 3 - tednov. Odprt sirup hranite v hladilniku.

lepozivljenje

stevija kristalizira in je kot kristal v steklenici.