Malinina torta iz pirine moke

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE
Za biskvit:malininatorta
* 3 jajca
* 70 g kokosovega sladkorja
* noževa konica vanilije
* 90 g pirine polnozrnate moke
Nadev:
* 250 g navadnega jogurta
* 250 g vanilijevega jogurta
* 10 kapljic stevie (ali katerega drugega sladila)
* vanilija (ali vanilijev sladkor)
* sok pol limone
* 6 lističev želatine (lahko uporabite tudi agar agar)
* 6 žlic ruma
* 250 g smetane
* malinova marmelada
* 400 g malin

OPIS POSTOPKA:  Jajca, sladkor in vanilijo zmešamo zelo penasto. Vmešamo moko in vlijemo maso v model (26 cm premera). Pečemo v pečici ogreti na 180 stopinj 12 - 15 minut. 
Jogurte zmešamo s sladilom (po želji), vanilijem ter limoninim sokom. Lističe želatine namočimo v hladni vodi, nato jih ožmemo in raztopimo v vročem rumu (ne sme pa zavreti) ter primešamo k jogurtovi masi (najprej v majhni količini kreme, nato pa vso kremo dobro premešamo). Smetano stepemo v trden sneg in jo primešamo k jogurtovi masi.
Biskvit, ki se je medtem spekel, najprej prepojimo (jaz sem uporabila rum + mleko, lahko pa tudi malinov sok) in namažemo z malinovo marmelado, obložimo z malinami (vse skupaj ostane v tortnem modelu) in nalijemo nanj jogurtovo maso. V hladilniku naj odstoji vsaj 2 uri. Okrasimo z lističi sveže melise ter nekaj malinami.

ČAS PRIPRAVE: 80 min
RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek