zapri

Dnevi izdelkov primernih za LCHF ❤ Preveri akcijske cene >>>

Košarica
slovenian

Tinca Malinca
ti vedno z veseljem pomaga in svetuje!

info@malinca.si

051 244 557

Malinina pita

Oceni recept z 1 do 5 malinc:
(5)
Št. ocen: 3

SESTAVINE:Malinina pita
Testo:
* 400 g moke (npr. pirina)
* 200 g masla (lahko se zamenja s kokosovim maslom/oljem)
* ščep himalajske soli
* 5 žlic sladkorja (kokosov sladkor/yacon/ksilitol/javorjev sirup/agavin sirup)
* 6-8 žlic mrzle vode (po potrebi)


Nadev:
* 4 skodelice malin
* 4 žlice gustina
* 8 žlice kateregakoli sladkorja oziroma po okusu

OPIS POSTOPKA: Hladno maslo in moko drobimo med dlanmi dokler ne dobimo majhnih grudic. Dodamo sladkor in sol. Nato žlico po žlico dodajamo hladno vodo dokler se testo ne oblikuje v kepo. Pekač obložimo s peki papirjem, rob namažemo z maslom. Še najbolje je imeti pekač pri katerem se obroba odstrani ali pa pod peki papir položimo prekrižamo dva trakova, s katerima potem lažje dvignemo pito. 2/5 testa prihranimo za vrhnji del pite.
Borovnice samo malo, nežno potlačimo, da spustijo sok ter dodamo gustin in sladkor. Na vrhu spletemo mrežo, naredimo srčke, rožice ...
Pečemo 1 uro na 180 stopinjah oziroma dokler testo ne porjavi. Po vrhu jo lahko še dodatno sladkamo, če se nam nadev zdi prekisel.

ČAS PRIPRAVE: 45 min + pečenje
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Kastelic

Izdelki, ki smo jih uporabili v receptu:

Dodaj komentar
« Nazaj
Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.