Malinin chia kozarec
SESTAVINE:
Malinino mleko:
* 100 g zamrznjenih malin, rahlo odtajanih
* 180 ml (rastlinskega) mleka
* 50 g grškega jogurta
* 1 žlica medu ali 1 medjool datelj
Chia puding:
* 20 g chia semen
* 100 g grškega jogurta
Dodatki:
* pest kokosovega čipsa
* rezine banane in jagod
OPIS POSTOPKA:
1. MALININO MLEKO: V blenderju združi rahlo odtajane zamrznjene maline, žlico grškega jogurta, mleko in med. Miksaj do kremaste konsistence - približno 1 min.
2. CHIA PUDING: Malinino mleko prelij v skodelico in ročno vmešaj še chia semena. Pokrij in postavi v hladilnik za vsaj 60 minut, da se semena lepo napihnejo in prepojijo z okusom. Če se počutiš potrpežljivo, ohlajaj čez noč.
3. DODATKI: Ko se puding zgosti postrezi z ekstra grškim jogurtom in priljubljenim sadjem ali drugimi dodatki. Sama sem izbrala rahlo popečen kokosov čips, rezine banane in jagode.
Še nekaj dodatnih napotkov:
Grški jogurt - moj najljubši za chia pudinge je grški stil jogurta, a pridejo v poštev tudi drugi gostejši jogurti.
Med - dobra alternativa za med sta javorjev sirup in agavin sirup.
Kokosov čips - lahko nadomestiš z ribanim kokosom.
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)