Malinin chia kozarec
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Malinin chia kozarec

SESTAVINE:

Malinino mleko: 

* 100 g zamrznjenih malin, rahlo odtajanih
* 180 ml (rastlinskega) mleka
* 50 g grškega jogurta
* 1 žlica medu ali 1 medjool datelj

Chia puding:
* 20 g chia semen
* 100 g grškega jogurta

Dodatki:
* pest kokosovega čipsa
* rezine banane in jagod

OPIS POSTOPKA: 

1. MALININO MLEKO: V blenderju združi rahlo odtajane zamrznjene maline, žlico grškega jogurta, mleko in med. Miksaj do kremaste konsistence - približno 1 min.

2. CHIA PUDING: Malinino mleko prelij v skodelico in ročno vmešaj še chia semena. Pokrij in postavi v hladilnik za vsaj 60 minut, da se semena lepo napihnejo in prepojijo z okusom. Če se počutiš potrpežljivo, ohlajaj čez noč.

3. DODATKI: Ko se puding zgosti postrezi z ekstra grškim jogurtom in priljubljenim sadjem ali drugimi dodatki. Sama sem izbrala rahlo popečen kokosov čips, rezine banane in jagode.

Še nekaj dodatnih napotkov: 
Grški jogurt - moj najljubši za chia pudinge je grški stil jogurta, a pridejo v poštev tudi drugi gostejši jogurti. 
Med - dobra alternativa za med sta javorjev sirup in agavin sirup.
Kokosov čips - lahko nadomestiš z ribanim kokosom.

RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.