NAVDIHUJOČE! Malincini izdelki so ji pomagali do lepšega videza brez mozoljev …

NAVDIHUJOČE! Malincini izdelki so ji pomagali do lepšega videza brez mozoljev …

V Malinci nas nič ne razveseli bolj kot pozitivna mnenja naših zadovoljnih uporabnic in uporabnikov. Le-ta so naš zvesti kompas, ki nas usmerja v pravo smer in nam pomaga, da iz dneva v dan postajamo boljši. In ena izmed zgodb, ki se nas je v zadnjem času dotaknila, je Bojanina …

Poleg gubic so ženski največji »sovražnik« mozolji. Ko smo v puberteti, so le-ti še sprejemljivi del odraščanja, kasneje pa se želimo od njih posloviti za zmeraj. A žal ne gre vedno vse po načrtih in veliko žensk ta nadloga muči vse do poznih 30. let. Nekatere, v želji po njihovem čim hitrejšem izginotju, uporabljajo različne tretmaje in izdelke, ki pa pogosto samo izpraznijo denarnico. In točno takšno izkušnjo je imela tudi Bojana, ki pravi:

»Ne morem izbrati besed, da bi povedala, kako hvaležna sem. Imam ogromen kup kozmetike, katera me je stala zagotovo več kot 500 €. Dve leti že imam probleme z mozolji – in to niso kakršnikoli mozolji, ampak oni ta boleči, cistični. Naredila sem vse preiskave … hormonske, alergenske, v celoti spremenila način prehrane in nič ni bilo dovolj. V puberteti pa mozoljev sploh nisem imela, vsaj ne tako hudih. Pošiljam sliko, da vidiš moj rezultat v samo 10 dneh. Če besede niso dovolj, bo slika zagotovo. Hvala!«

Izboljšanje Bojanine kože

Ja – nepravilnosti na obrazu vsekakor niso nekaj, kar bi z veseljem razkazovali naokrog. In prepričana sem, da tudi sama poznaš kakšno prijateljico (ali prijatelja), ki se sooča s podobnimi težavami ali pa jih imaš celo sama. Kakor koli … v nadaljevanju bi s tabo rada delila rešitev, ki je pomagala tudi Bojani.

Paket nečista/mozoljasta koža obraza

Osnova lepe kože se začne s pravilno nego. Pomembno je, da kožo vsak večer očistimo vseh ličil in umazanije, ki se je čez dan nabrala na naši koži. Po čiščenju pa je prav, da kožo navlažimo in zaščitimo s primernimi izdelki.

Paket nečista koža vsebuje hidrolat čajevca, BIO hladno stiskano šipkovo olje in glineno masko.

Izdelek, ki te zna v tem trojčku najbolj presenetiti, je verjetno šipkovo olje, saj sem prepričana, da si že kdaj slišala mit, da olje in nečista koža ne gresta z roko v roki. A šipkovo olje je ena od izjem, ki potrjuje to pravilo. Le-to je namreč odlično za nego aknaste kože. A preden zajadrava v podrobnosti, začniva najprej na začetku.

Torej, po učinkovitem čiščenju, na obraz nanesemo …

Hidrolat čajevca

Po čiščenju moramo svoji koži povrniti njen naravni pH, ki ga voda nekoliko podre. To običajno naredimo s tonikom, ki pa mnogokrat vsebuje sestavine, ki še posebej občutljivi koži, nagnjeni k nepravilnostim, ne ustreza. In lahko včasih celo povzroči obratno reakcijo, kot jo želimo doseči.

Da se izognemo tej reakciji, lahko namesto tonika uporabimo hidrolat, ki pa mora biti 100 % čist in brez vseh konzervansov, alkohola ali emulgatorjev. Za kožo, nagnjeno k nepravilnostim, se priporoča hidrolat čajevca, ki s svojimi učinkovinami blagodejno vpliva na razdraženo kožo, zato je še posebej primeren za nego mastne, aknaste, problematične in nečiste kože.

Njegova uporaba je zelo preprosta in praktična, saj ga po čiščenju samo preprosto popršiš po obrazu, in ko je ta še nekoliko vlažen, nanj naneseš …

Šipkovo olje

BIO šipkovo olje je hladno stisnjeno iz semen ekološko pridelanih šipkovih sadežev. Njegova naloga je, da kožo nahrani, poskrbi za intenzivno regeneracijo ter jo zaščiti pred izgubo vlage. Po domače … Kožo »zaklene«, da iz nje ne uhaja vlaga ter da vanjo ne morejo vstopati neželene snovi iz okolja.

V kožo se hitro vpije in ne pušča mastnega občutka, obenem pa tudi ne maši por, zato je odlično za nego problematične in aknaste kože.

Vsebuje provitamin A (v glavnem beta-karoten), vitamine E, D, F ter veliko esencialnih maščobnih kislin – Omega-6 ter Omega-3, zaradi česar je odlično za nego kože obraza.

Takole – za vsakodnevno nego kože smo poskrbeli, zdaj pa temu dodajmo »piko na i« in našo kožo še globinsko očistimo nečistoč. V pomoč za to nam bo …

Glinena maska

Verjetno že poznaš mnoge razstrupljevalne učinke gline. Nekateri jo pijejo ali si z njo pomagajo pri blaženju celulita … zelo koristna pa je tudi pri odpravljanju nečistoč na obrazu.

Glina, ki je nekaj milijonov let počivala v zemlji, je bogata s kalcijem, kalijem, železom in najpomembneje – s silicijem, katerega ključna vloga v telesu je, da veže nase viruse, bakterije in toksine, ki jih v telo dobimo iz okolja in hrane. Gre za popolnoma naraven izdelek brez dodatkov, ki bi lahko na tvoji koži povzročili neprijetno reakcijo.

Glineno masko je v primeru aknaste in mastne kože najbolje uporabljati 1–2x tedensko – takoj po čiščenju in pred uporabo hidrolata in šipkovega olja. Lahko pa glino, ki ji primešaš nekaj kapljic vode, naneseš samo na mozoljčke in tako pospešiš njihovo sušenje.

Na tak način je tudi Bojana videz svoje kože izboljšala že v 10 dneh in komaj čakam, da mi poroča, kakšen bo rezultat po mesecu uporabe.

Preden pa zaključim, bi s tabo rada podelila še eno skrivno orožje, na katero me je opozorila Bojana …

Bojanina rutina

Včasih je težko najti primeren čistilec za vsakodnevno čiščenje obraza – ti so pogosto zelo agresivni in še pred nanosom kakovostnih izdelkov naredijo nepopravljivo škodo. Bojana se je znašla tako, da je svojo kožo začela čistiti z jojobinim oljem. Kar je pravzaprav odlična ideja.

Jojobino olje je podobno našemu sebumu – olju človeške kože, zato pomaga vzpostaviti njeno naravno ravnovesje. Koži pomaga vzdrževati kislinsko-lipidni plašč kože, ki vzdržuje vlago v zgornjih plasteh in tako poskrbi za optimalno mikrofloro na njeni površini. Hkrati pa lahko z njegovo pomočjo odstranimo nečistoče, ki so se čez dan nabrale na obrazu.

Temu koraku lahko dodaš še čiščenje s čistilnim gelom in tako poskrbiš za resnično učinkovito, a vseeno nežno odstranjevanje ličil, odmrlih celic, maščob in ostalih nečistoč.

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.