Malincin rižev narastek
SESTAVINE:
* 1 liter mleka
* 250 g okroglozrnatega riža
* 3 ščepce soli
* 5 manjših jajc
* 7 zvrhanih šlic kokosovega sladkorja
* 1 čajna žlička cimeta
* kokosovo olje za namastitev pekača
OPIS POSTOPKA: V lonec vlijemo mleko, ga posolimo, ko zavre vanj stresemo riž. Temperaturo malo znižamo in ga kuhamo 20 minut oziroma, da se zmes zgosti. Kuhan riž damo na stran, da se ohladi. V dneh skledah nato ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo čvrst sneg, rumenjake pa skupaj s kokosovim sladkorjem in cimetom penasto umešamo. Med tem pečico segrejemo na 180 stopinj, pekač namastimo s kokosovim oljem. Rumenjakovo zmes zmešamo skupaj z ohlajenim rižem, nato pa na rahlo umešamo še beljakov sneg. Vse skupaj ulijemo v pekač, ki ga damo v pečico za 30-40 minut oziroma, da na vrhu nastane zlato/rjava skorjica. Rižev narastek pustimo, da se ohladi. Nato ga lahko postrežemo in uživamo.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura in 20 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Primož Mačkošek
Komentarji (0)