Malincin intervju z Gregorjem iz podjetja Šili

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

Malince smo dobile super idejo in sicer, da vam na kratko predstavimo dobavitelje in proizvajalce izdelkov, ki jih najdete v Malincini shrambi. Vse intervjuje najdete s klikom TUKAJ.

Zanimiv intervju z Gregorjem iz podjetja Šili testenine s katerim sodelujemo od leta 2015. Šili je slovensko podjetje in blagovna znamka, ki proizvaja domače testenine različnih oblik in okusov.

Koliko ste stari in kaj ste po poklicu?
Star sem 45 let, po poklicu sem grafičar/tiskar, po izobrazbi pa ekonomski tehnik.

Imate kaj otrok?
Imam hči Urško in sina Matevža. 

Vaše najljubše potovanje?
Potovanje po Toskani z avtodomom in razvajanje brbončic z odlično italijansko kuhinjo. 

Katera je vaša najljubša jed?
»Pašta fižol« oz. dobra, domača fižolova juha z domačimi testeninami in krajnsko klobaso. 

Katera je vaša najljubša knjiga? 
Brez maske – knjiga o Titu.

Kako se najraje sproščate?
Najraje z izdelovanje novih okusov in oblik naših domačih testenin, rad pa obiščem tudi kakšen dober rock/blues koncert. 

Od kod izvira ime znamke Šili?
Iz priimka, seveda :) Naše ime pa ima zame prav poseben pomen tudi zaradi tega, ker si ga je izmislil moj sedaj žal že pokojni oče. On je bil tisti, ki me je poleg žene in otrok vedno podpiral in verjel v našo zgodbo od samega začetka.

Od kod ideja za razvoj blagovne znamke Šili?
Iz potovanja po Italiji. Z ženo sva vedno občudovala italijansko kulturo in njihovo kuhinjo. Ko sem imel tudi sam priložnost videti, koliko različnih testenin izdelujejo naši sosedi, mi je bilo žal, da Slovenci poznamo le oblike industrijske izdelave. Tako smo potem združili italijansko klasiko z dobro, domačo slovensko kuhinjo in okusi, ki jih imamo radi vsi, pa si jih do sedaj mogoče nismo predstavljali v kombinaciji s testeninami. 

Kako dolgo se že ukvarjate z razvojem in prodajo izdelkov Šili?
Dobrih 6 let, torej od leta 2011.  

Imate v prihodnosti plan razvijati še kakšne nove produkte?
Seveda, idej je ogromno, potrebno jih je samo realizirati. V Slovenijo si želim prenesti oblike testenin, ki mogoče pri nas niso tako zelo poznane in ki niso tako zelo industrijske. 

Koliko različnih izdelkov imate v ponudbi?
V ponudbi imamo sedaj že 8 različnih oblik testenin v 12ih različnih okusih. 

Kateri izdelek je najbolj prodajan in zakaj mislite, da je temu tako?
To so definitivno široki rezanci in fusili Toskana – jajčni široki rezanci s toskanskimi začimbami. Gre za zelo posebne testenine, ki imajo že same po sebi močan okus. Mislim, da zaradi tega, ker Slovenci vedno raje kuhamo z začimbami. V času praznikov pa so to sigurno čokoladne testenine, ki se pripravijo kot sladica. Tako si ogromno naših strank za novo leto pripravi sladico malo drugače.

Kateri izdelek znamke Šili pa je vam osebno najbolj všeč?
Čili rezanci – obožujem namreč pekoče. 

Koliko ljudi sestavlja vašo ekipo?
Trenutno 4.

Kaj menite o Malinci?
Malinca je po mojem mnenju najboljša spletna trgovina v Sloveniji, z odlično izdelano zgodbo in postavljeno vizijo. S pomočjo Malinc smo tudi mi postali in še postajamo prepoznavni po vsej Sloveniji.
Malince so punce z neverjetno energijo. Ponosni in veseli smo, da sodelujemo. Še ena zanimivost : V sodelovanju z Malinco so nastali tudi Šili široki rezanci kurkuma, ki so še en prodajni hit. 

Intervju pripravila: Malinca Nastja

P.S.: Spodaj najdete izdelke znamke Šili, ki jih Gregor in družina skrbno pripravljajo za vse ljubitelje testenin :)

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek