Malincin intervju s Petrom in Tejko iz podjetja Biopark

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Malince smo dobile super idejo in sicer, da vam na kratko predstavimo dobavitelje in proizvajalce izdelkov, ki jih najdete v Malincini shrambi. Vse intervjuje najdete s klikom TUKAJ.

Simpatičen intervju s Petrom in Tejko Novašek iz podjetja Biopark, ki za Malinco polni različna ekološka pridelana kozmetična olja.

Koliko sta stara in kaj sta po poklicu?
Peter: 41 let, varnost pri delu
Tejka: 42 let, medicinska sestra 

Imata kaj otrok?
Tejka: Ja ima dva sinova, Timotej je star 13 let in Nik 11 let, ter družinsko ljubljenko psičko Maki. 

Kam se z družino najraje odpravite na počitnice?
Tejka: Najraje se potepamo kje v bližini, obala pri Ankaranu ali okolica Crikvenice. Radi imamo mirne, samotne plaže, kjer se lahko sprostimo brez gneče turistov, obožujemo pa tudi izlete v slovenske hribe. Naše počitnice so vedno aktivne, nismo pristaši dolgega poležavanja na plaži in se nam mora stalno kaj dogajati, tudi na dopustu smo športno aktivni.

Katera je vajina najljubša jed?
Tejka: Peter je vegetarijanec, jaz pa veganka, zato so take tudi najine najljubše jedi. Predvsem veliko zelenjave, začinjene z različnimi zelišči, tofu, sejtan, … Sva prava gurmana in kadar nama čas dopušča, res uživava v kuhi. Peter peče izvrstne pice v domači krušni peči!

Tejka in Peter sta z nami delila svoja najljubša recepta:
Tejka: Cvetačni lonec po indijsko 
Na kokosovem olju popražimo 2 srednji čebuli, na drobno narezano zelenjavo: srednje veliko cvetačo, pol manjše rumene kolerabe, 1 rdečo papriko ter 2 mala naribana korenčka. Dodamo sesekljan česen (vsaj 3-4 stroke, po želji več), posujemo z 2 žlicama nastrganega kokosa in še malo popražimo.

Dodamo začimbe: kurkuma, šetraj, peteršilj, ingver v prahu, paprika v prahu, majaron, origano, črni poper v zrnu, himalajska sol. Zalijemo z vodo, da je zelenjava dobro pokrita, ko zavre, zmanjšamo plamen. Čez 10 minut dodamo še 4 žlice Mung Dahla (ali ga nadomestimo z rdečo lečo).

Počasi kuhamo še približno 15-20 minut, da se okusi povežejo in je zelenjava ravno prav mehka. Postrežemo z dimljenim tofujem, narezanim na kocke.

Peter: Zelenjavni vok s kuskusom 
Na sezamovem olju popražimo narezana 2 večja pora, 2 bučki, 1 papriko, 3 paradižnike ter na kocke narezana tofu in sejtan, ki smo ju prej namočili v sojini omaki za pol ure. Ko je vse dobro prepraženo, dodamo začimbe: peteršilj, majaron, šetraj, timijan, kurkumo, sol, nasekljan česen ter zalijemo z manjšo količino vode, ves čas mešamo. Po nekaj minutah vretja odstavimo, dodamo 3 velike zvrhane žlice kuskusa, premešamo in počakamo še nekaj minut, da se kuskus napije. Postrežemo posuto z parmezanom in sezamovimi semeni.

Katera je vajina najljubša knjiga?
Peter: 100 čudes sveta
Tejka: A moram res napisati samo eno?! No prav: Shirley Maclaine – Camino. Sicer pa obožujem. znanstveno fantastiko, knjige, ki govorijo o duhovnih temah, priročnike o vrtnarjenju in zdravem življenju.

Kako se najraje sproščata?
Peter: hribolazenje, gorski tek, kolesarjenje (sploh daljše ture).
Tejka: tek v naravi, meditacija, Reiki.

Od kod ideja za ime znamke Biopark? 
Tejka: Ideja se je porodila v Petrovi glavi. Iskala sva ime, ki bi takoj poudarilo našo ekološko naravnanost, naravo ter zeleno barvo, ki je njen simbol. Peter je tudi avtor našega logotipa ter videza vseh naših deklaracij.

Od kod ideja za razvoj blagovne znamke Biopark? 
Tejka: Pred več kot desetletjem sva oba pustila službi in odprla svoje podjetje. Pričela sva z uvozom več znamk naravne kozmetike, ki se je takrat v Sloveniji težko dobila. Sproti sva se učila in spoznavala čudovite ljudi iz različnih koncev sveta. Kmalu pa sva začutila željo strankam ponuditi nekaj več, čim širši nabor izdelkov po ugodnih cenah, ki se bodo dali med seboj lepo kombinirati ter bodo kupcem omogočili, da tudi sami izdelajo svojo lastno kozmetiko. Nobena znamka kozmetike ni ponujala vsega, kar sva želela predstaviti, zato sva napravila nov drzen korak in oblikovala lastno znamko, v katero je vloženo veliko ljubezni. Pričela sva z osnovnim izborom izdelkov, ki jih stalno širiva glede na želje strank in najine ideje.

Kako dolgo se že ukvarjata z razvojem in prodajo izdelkov Biopark? 
Tejka: Skoraj 10 let :)

Imate v prihodnosti plan razvijati še kakšne nove produkte? 
Tejka: Pravkar sva predstavila nove arome naših ekoloških balzamov za ustnice Yummme, da jih je skupaj kar 12. V planu imava nove hidrolate, gline, pa še kaj. Idej je veliko in nama jih ne bo zmanjkalo.

Kateri izdelek je najbolj prodajan in zakaj mislite, da je temu tako?
Peter: Težko določiva samo enega, saj jih je kar nekaj zelo uspešnih. Izpostavila bi ekološko karite maslo, ki je sedaj že dobro poznano in je univerzalno za nego kože, še posebej suhe ali razdražene; odlično je tudi za ustnice, dojenčkovo ritko, nosečniški trebušček… 

Med olji izstopa ekološko ricinovo olje, ki zaradi svoje strukture pomaga mehčati trdo in suho kožo, odlično pa je tudi za mastno in nečisto kožo, saj pomaga topiti odvečne kožne maščobe. Po njem posegajo ljudje vseh starosti, še posebej, če imajo kakršne koli težave s kožo in so z njim izredno zadovoljni.

Kateri izdelek znamke Biopark pa je vam osebno najbolj všeč?
Peter: uporabljam več izdelkov, trenutno kot deodorant uporabljam hidrolat borovih iglic ter sezamovo olje za obraz.
Tejka: mangovo maslo! Njegov fenomenalen, naraven vonj, bogata tekstura, mazljivost in občutek, ki ga pusti na koži so tako izjemni, da se ga nikoli ne naveličam. Obožujem ga.

Koliko ljudi sestavlja vašo ekipo? 
Tejka: Smo družinsko podjetje. Glavnino dela postoriva sama, naučila sva se biti prava »deklica in fant za vse«. Z nama v Bioparku dela še čudovita, pridna Aleksandra, ki je glavna v proizvodnji in skladiščenju, skrbi za prodajo v Domžalah ter pošilja izdelke po Sloveniji in v tujino. V naši trgovini Biovera pa za stranke skrbita Saša in Tanja, ki ju vedno pohvalijo po njuni prijaznosti. Obvladata prodajo, nabavo, pakiranje in znata vsakemu svetovati ob nakupu. Na pomoč pa dostikrat priskočijo tudi študentje in naši družinski člani.

Kaj ponavadi zajtrkujete, kosite in večerjate?
Tejka: Za zajtrk so nama najboljši kosmiči v vseh možnih kombinacijah. Za kosilo je tisto, kar se najde v hladilniku, predvsem zelenjava, tofu, sejtan in pripravki iz njih, manjkati pa ne smejo številna zelišča. Včasih skočiva v najino priljubljeno mehiško restavracijo. Večerja je lahka, ponavadi solata iz različnih vrst zelenjave, s semeni in še čem. Vmes pa dosti sadja!

Kaj menite o Malinci? 
Tejka: Prav fletna in simpatična spletna stran in njena ekipa prav tako! Všeč nama je, da se jim je ideja o trženju zdravih izdelkov porodila iz osebnega prepričanja, enako kot pri nama. Imajo res izjemen nabor krasnih, zdravih izdelkov in so vedno polni energije.

Intervju pripravila: Malinca Nastja

P.S.: Spodaj najdete Malincine kozmetične izdelke, ki jih vestno in skrbno pripravljata in polnita Peter in Tejka skupaj z ekipo. 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek