Makovo pecivo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Makovo pecivo

Odločila sem se pripraviti malo bolj zdravo različico makovega peciva. Tako sem namesto navadnega sončničnega olja uporabila kokosovo, namesto trsnega sladkorja pa eritritol (naravno sladilo brez kalorij). Meni je bilo zelo všeč in verjamem, da bo tudi tebi. 

SESTAVINE:
Biskvit:
* 2 jajci
* 1 lonček eritritola (jaz sem uporabila zmletega)
* 2 lončka bio pšenične moke
* 2 lončka maka
* 2 lončka mleka (kravjega ali rastlinskega) 
* 1/2 lončka kokosovega olja
* ščepec 100% vanilije
* 1 pecilni prašek
Čokoladni preliv:
* 150 g 80%  temne čokolade 
* 2 žlici kokosovega olja 

OPIS POSTOPKA: Beljake stepemo v sneg. Rumenjake skupaj z eritritolom in vanilijo penasto vmešamo. Nato dodamo kokosovo olje (stopljeno) in mleko. Premešamo. Dodamo še suhe sestavine (mak, moko, pecilni prašek) in mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Čisto na koncu na rahlo primešamo še sneg. Pekač obložimo s peki papirjem ali ga namastimo z maslom in posujemo z drobtinami. Maso zlijemo v pekač in pečemo na 180 stopinj cca 25 minut.

Preliv: V ponvici segrejemo kokosovo olje in dodamo čokolado. Na minimalni temperaturi in stalnim mešanjem počasi dobimo gladek preliv, ki ga enakomerno prelijemo čez biskvit.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Biskvit: * 2 jajci * 1 lonček eritritola (jaz sem uporabila zmletega) * 2 lončka bio pšenične moke * 2 lončka maka * 2 lončka mleka (kravjega ali rastlinskega)  * 1/2 lončka kokosovega olja * ščepec 100% vanilije * 1 pecilni prašek Čokoladni preliv: * 150 g 80%  temne čokolade  * 2 žlici kokosovega olja   Beljake stepemo v sneg. Rumenjake skupaj z eritritolom in vanilijo penasto vmešamo. Nato dodamo kokosovo olje (stopljeno) in mleko. Premešamo. Dodamo še suhe sestavine (mak, moko, pecilni prašek) in mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Čisto na koncu na rahlo primešamo še sneg. Pekač obložimo s peki papirjem ali ga namastimo z maslom in posujemo z drobtinami. Maso zlijemo v pekač in pečemo na 180 stopinj cca 25 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.